Конкурс на посаду керівника САП: чим наразі займається комісія

09:44, 5 марта 2021
Найближчим часом комісія розгляне скарги кандидатів на недопущення та оприлюднить кінцевий список кандидатів.
Конкурс на посаду керівника САП: чим наразі займається комісія
Джерело фото: facebook.com/ket.koval.7
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП Катерина Коваль повідомила, що цього разу конкурс на посаду керівника та заступника керівника САП відрізняється від попереднього. Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, додано перевірку на поліграфі, в практичне завдання додана перевірка управлінських компетенцій, практичне завдання та співбесіда з перевірки професійного рівня будуть оцінюватись балами по заздалегідь визначених в методології критеріях та формулах.

«Наша мета – забезпечити відбір доброчесних, професійних кандидатів на посаду керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури”.

Робота комісії на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) розпочалася у вересні минулого року. На сьогодні конкурсна комісія допустила 111 кандидатів на посаду керівника САП та його заступника, а також 56 кандидатів на посаду керівника відділу. Попереду у кандидатів складний відбір, який максимально захищено від суб’єктивного впливу членів комісії завдяки двом етапам комп’ютерного тестування, перевіркою кандидатів на очільників САП на поліграфі та співбесідами з практичними завданнями, які будуть оцінюватись певною кількістю балів за встановленою формулою.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має важливу роль – здійснювати процесуальне керівництво у розслідуваннях НАБУ та підтримувати обвинувачення в суді, а її керівник має виняткові повноваження, відтак він якнайшвидше необхідний для передбаченої законом роботи НАБУ-САП та Вищого антикорупційного суду.

Комісія з відбору голови САП розпочала роботу у вересні 2020 року – спочатку вирішували питання механізмів роботи, критеріїв оцінки та приймали всі  необхідні процедурні рішення. Склад комісії – 11 членів, це знані українські та міжнародні експерти, делеговані відповідно Верховною Радою України та Радою прокурорів України. На сьогодні в межах чотирьох засідань Комісія збиралася 14 разів та прийняла 57 рішень, необхідних для проведення конкурсу.

З 25 січня цього року кандидати почали надавати документи на конкурс, на сьогодні 128 осіб допущено до конкурсу на три адміністративні посади в САП, 41 особа не допущена до участі в конкурсі. Поширені причини недопуску – існування обмежень для призначення особи на відповідну посаду чи ненадання особами всіх необхідних документів. На даний момент оскаржено 13 таких рішень Комісії.

Катерина Коваль, голова комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі: “Для нас важливо, щоби у кандидатів на посади та суспільства була довіра до членів та складу комісії, довіра до процесу відбору і відтак була довіра до результату конкурсу. Ми робимо все можливе, зокрема, це прозорість роботи комісії, максимальна об’єктивність та збалансованість при прийнятті рішень, щоби заслужити цю довіру до нашої роботи та її результату. Звісно, це займає час і за оптимістичним прогнозом ми очікуємо, що у травні цього року новий голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розпочне свою роботу”.

Конкурсний відбір для кандидатів на посади керівника та заступника керівника САП складається з 6 послідовних етапів і має наступні особливості: рішення приймається на основі консенсусного підходу; в цьому конкурсі максимально усунутий особистісний фактор – перші два етапи комп'ютеризовані та повністю визначаються алгоритмами, потім поліграф, і зрештою під час співбесіди та практичного завдання члени комісії оцінюють кандидата певною кількістю балів за попередньо визначеною методологією. Переможець буде визначений на основі загального рейтингу.

Цього разу конкурс на посаду керівника та заступника керівника САП відрізняється від попереднього, зокрема додано перевірку на поліграфі, в практичне завдання додана перевірка управлінських компетенцій, практичне завдання та співбесіда з перевірки професійного рівня будуть оцінюватись балами по заздалегідь визначених в методології критеріях та формулах тощо.

Найближчим часом комісія розгляне скарги кандидатів на недопущення та оприлюднить кінцевий список кандидатів, також розробить та оприлюднить календарний план етапів конкурсу та приступить до організації тестування кандидатів», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, як будуть оцінювати доброчесність кандидатів на керівника САП.

Також ми писали, що було оголошено конкурс на зайняття адміністративних посад у САП.

Додамо, що оприлюднено список осіб, допущених для участі у конкурсі на зайняття адміністративних посад у САП.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва