Зеленський пообіцяв збільшити розмір карантинних виплат вдвічі

10:30, 21 марта 2021
Володимир Зеленський відреагував на посилення карантину в ряді регіонів.
Зеленський пообіцяв збільшити розмір карантинних виплат вдвічі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський в п'ятницю, 19 березня, пообіцяв надати допомогу бізнесу під час посилення карантину в ряді регіонів. Глава держави на відео на YouTube-каналі Офісу президента України повідомив про комплекс заходів для надання підтримки.

У зв'язку зі збільшенням росту кількості хворих на COVID-19 в ряді регіонів, щоб не допустити ще більшого поширення інфекції місцева влада за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій ввела нові обмеження.

Зеленський зазначив, що місцева влада повинна продумати, як в цей період підтримати і надати необхідну підтримку громадянам та бізнесу, адже вони будуть змушені призупинити роботу через жорсткі обмеження і залишаться без заробітку.

Глава держави звернувся до місцевої влади із закликом надсилати свої пропозиції щодо підтримки людей. Він пообіцяв, що їх розглянуть і затвердять на Конгресі місцевих і регіональних влад, який повинен відбутися наступного тижня - з 22 по 28 березня.

Крім того, додатково до допомоги від місцевої влади, держава теж зі свого боку готова підтримати українців у важкий час.

Зеленський обіцяє, що до того розміру допомоги з місцевого бюджету, центральна влада готова виділити такий же розмір. Таким чином, розмір допомоги в період посилення карантину буде в два рази більший.

Зеленський також нагадав про одноразову допомоги ФОПам перед локдауном в розмірі 8000 грн, яку підприємці оформляли через додаток «Дія». Він вважає, що цього разу буде така ж система. За його словами, портал вже довів, що допомогу можна оформити швидко і максимально прозоро.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 19 березня відбулось засідання РНБО, де обговорювали третю хвилю коронавірусу.

Крім того, у разі шкоди здоров’ю через вакцинацію її буде компенсувати Кабмін: ухвалено закон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва