Справа одеського «Краяну»: ВАКС провів перше підготовче засідання

18:05, 31 марта 2021
Суддівська колегія ВАКС так і не змогла розпочати вказане засідання по суті з причин неявки до судової зали частини обвинувачених та їхніх захисників.
Справа одеського «Краяну»: ВАКС провів перше підготовче засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 31 березня, за участі прокурора САП у Вищому антикорупційному суді відбулось перше підготовче засідання у так званій справі Одеського «Краяну» про обвинувачення Одеського міського голови та інших осіб, яку Апеляційна палата ВАКС у лютому 2021 року скерувала на новий судовий розгляд. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Однак, суддівська колегія ВАКС так і не змогла розпочати вказане засідання по суті з причин неявки до судової зали частини обвинувачених та їхніх захисників.

Зважаючи на це, суд оголосив перерву в засіданні до 14:00 год. 14 квітня 2021 року.

Відомо, Одеський міський голова та інші особи обвинувачуються у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 млн грн внаслідок реалізації схеми придбання у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною.

З жовтня 2018 року ця справа розглядалась у Малиновському районному суді міста Одеса.

4 липня 2019 року Малиновський районний суд міста Одеси оголосив виправдувальний вирок Одеському міському голові та іншим особам.

31 липня 2019 року керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури було подано апеляційну скаргу на цей виправдувальний вирок.

11 лютого 2021 року Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційні скарги прокурорів САП щодо скасування виправдувального вироку Малиновського районного суду міста Одеси та скерування справи на новий розгляд до Вищого антикорупційного суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що силовики повідомили про підозру одному зі свідків у справі за фактом заволодіння 92 млн грн місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян».

Додамо, що Апеляційна палата направила на новий розгляд до ВАКС справу заводу «Краян».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України