Обшуки в АРМА: в Офісі Генпрокурора повідомили подробиці

19:16, 1 апреля 2021
Правоохоронці проводять понад 50 обшуків.
Обшуки в АРМА: в Офісі Генпрокурора повідомили подробиці
Джерело фото: пресслужба ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора проведено понад 50 одночасних обшуків у Києві та Київській області у кримінальному провадженні за фактами заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба ОГП. 

За даними слідства, учасники організованої групи, до складу якої серед інших входили посадові особи Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів – АРМА, а також особи, які здійснюють адвокатську діяльність, протягом листопада-грудня 2020 року заволоділи грошовими коштами, визнаними речовими доказами у ряді кримінальних проваджень та переданими в управління АРМА, на загальну суму понад 500 тис. доларів США, шляхом їх перерахування на підставі підроблених судових рішень на банківські рахунки осіб, які не є учасниками кримінального провадження.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими ДБР, Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення учасникам організованої групи про підозру за фактами шахрайства, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем та підроблення документів (ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 358 КК України).

Раніше ми писали, що 1 квітня в ЗМІ з’явилася новина, що в АРМА проводять обшуки. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області