Утримував у неволі іноземців для вивезення за кордон: підозрюваному обрано запобіжний захід

18:56, 20 апреля 2021
Підозрюваному, який утримував у неволі іноземців для подальшого незаконного переправлення до країн ЄС, обрано запобіжний захід.
Утримував у неволі іноземців для вивезення за кордон: підозрюваному обрано запобіжний захід
Джерело фото: zk.npu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

41-річний чоловік підозрюється у вчиненні двох кримінальних правопорушень, серед яких незаконне позбавлення волі людини та переправлення осіб через держкордон України. Йому вже обрано запобіжний захід на період досудового розслідування. Слідство у справі триває, - повідомляє пресслужба Національної поліції Закарпатської області.

Слідчі поліції Великого Березного за оперативного супроводу співробітників відділу міграційної поліції продовжують досудове розслідування у справі щодо утримання в неволі трьох іноземців, з метою незаконного переправлення останніх до країн Європейського Союзу.

У ході розслідування поліцейські встановили, що до кримінального бізнесу причетний 41-річний житель селища Великий Березний. У себе вдома чоловік утримував у неволі трьох громадян Індії, де бив іноземців та за сприяння у перетині кордону, вимагав у кожного по 3500 тисячі доларів.

За даними слідства, іноземці втекли від зловмисника та звернулися по допомогу до поліції.

Поліцейські спільно зі співробітниками Управління СБУ провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігуранта та у приміщенні магазину, який йому належить. В останньому правоохоронці виявили сплановані маршрути для нелегального перетину зеленого кордону та паспорти, що належать вихідцям із країн Азії. Також виявили і приміщення, де ймовірно переховували іноземних клієнтів, перед безпосереднім переправленням до ЄС.

Слідчі поліції повідомили 41-річному чоловікові про підозру у вчиненні одразу двох злочинів. Йдеться про незаконне позбавлення волі людини (ч. 2 ст. 146 ККУ) та сприяння в незаконному переправленні через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 ККУ).

Окрім цього слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Сьогодні суд розглянув клопотання та обрав для фігуранта цілодобовий домашній арешт. Досудове розслідування у справі триває.

Також «Судово-юридична газета» писала, що соратника Семенченка судитимуть за викрадення і катування людини.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області