Валютний хабар ревізору за приховування розкрадання палива: підозрюють посадовця філії Укрзалізниці

20:10, 20 апреля 2021
$2500 посадовець передав через інших осіб швидкісним поїздом Інтерсіті сполученням «Харків-Київ».
Валютний хабар ревізору за приховування розкрадання палива: підозрюють посадовця філії Укрзалізниці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Посадовця філії Укрзалізниці підозрюють у передачі потягом 2,5 тис. доларів США ревізорові за приховування розкрадання палива. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру посадовцю регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, керівник одного з локомотивних депо регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», намагаючись приховати виявлені Офісом безпеки АТ «Укрзалізниця» недоліки обліку та використання дизельного палива, пообіцяв керівнику ревізійної комісії Офісу безпеки 2,5 тис. доларів США за невідображення у відповідному акті ревізії порушень, що завдали збитків державній компанії.

Кошти він передав через інших осіб швидкісним поїздом Інтерсіті сполученням «Харків-Київ». Того ж дня у ході контролю за вчиненням злочину на залізничному вокзалі ст. Київ-Пасажирський зафіксовано факт передачі грошових коштів з одночасним затриманням організатора у м. Харкові у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Також «Судово-юридична газета» писала про валютний хабар за сприяння в уникненні відповідальності: посадовця Київської ОДА затримано «на гарячому».

Додамо, на Житомирщині митник «погорів» на хабарі за лояльність.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді