Аукціони в'язниць: до приватизації готують вісім установ виконання покарань

17:10, 21 апреля 2021
В Україні планують виставити на прозорі аукціони майно 35-ти виправних закладів, що перебувають у «законсервованому» стані.
Аукціони в'язниць: до приватизації готують вісім установ виконання покарань
Джерело фото: epravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні 8️ установ виконання покарань готують до приватизації у 2021 році. Перші 3 установи – Ірпінський виправний центр, а також колонії на Львівщині та Одещині – вже передано до Фонду державного майна України. По решті 5 установах триває оформлення необхідних для приватизації документів, – повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України.

Зазначено, що майно Ірпінського виправного центру (№132) було виставлено на аукціон у лютому 2021 року. Два етапи його (за повну ціну та із дисконтом у 50%) пройшли без реєстрації учасників. Тому до 1️5 травня триває прийом заявок для участі у третьому етапі – аукціоні з пониженням ставок.

Майно в’язниць у Львові та Одесі планується виставити на перший етап аукціону до кінця квітня 2021 року.

Стало відомо, що всього планується виставити на прозорі аукціони майно 35-ти виправних закладів, що перебувають у «законсервованому» стані, розташованих по всій території України. Зазначається, що кожен вже припинив свою профільну діяльність. А утримувати закриті установи, які не виконують своєї функції, є невигідним для держави, оскільки це – мільйони гривень видатків щороку.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що двом бойовикам заочно повідомили про підозру у застосуванні фізичного насилля та тортур, зокрема катування електричним струмом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва