Обговорили питання реформи оплати праці держслужбовців

10:17, 23 апреля 2021
Очікується, що за підсумками реформи вдасться провести класифікацію усіх посад державної служби.
Обговорили питання реформи оплати праці держслужбовців
Джерело фото: nads.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час наради з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем голова НАДС Наталія Алюшина розповіла про головні аспекти реформи оплати праці державних службовців. Про це повідомляє офіційний сайт НАДС.

Зокрема, мова йшла про експериментальний проект щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад. Пілот триватиме протягом 2021-2022 років. Його учасниками стали НАДС із територіальними органами, СКМУ, Міністерство фінансів та Міністерство цифрової трансформації.

«Реформа оплати праці – єдиний спосіб зробити заробітні плати державних службовців прозорими, справедливими та конкурентними. Що нам вже вдалося зробити? Протягом лютого-березня в органах-учасниках пілотного проекту проведено класифікацію посад державної служби. Наступний крок – співставлення рівня оплати праці на державній службі та у ринковому секторі. На основі такого співставлення будуть розроблені грейди та модель наближення рівня оплати праці державних службовців органів, які є учасниками експериментального проекту, до ринкового», - зазначила голова НАДС Наталія Алюшина.

Також, Наталія Алюшина розповіла, що впровадження нових умов оплати праці в пілотних державних органах розпочнеться у 2022 році. А після успішного пілотування у 2023 році заплановано поширення апробованої моделі на всі державні органи України.

Очікується, що за підсумками реформи вдасться провести класифікацію усіх посад державної служби, узгодити розміри оплати праці державних службовців з ринковим рівнем на основі щорічних досліджень рівня оплати праці в приватному секторі. Важливим також є те, що всі державні органи мають стати частиною єдиної системи класифікації та оплати праці в якій, основна фіксована частина заробітної плати державних службовців становить не менше 70%.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що голова НАДС Наталія Алюшина розповіла про те, що вже зроблено у напрямку реформи оплати праці в Україні, та поділилася планами на майбутнє.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва