Військові показали фото збитих на Донбасі російських безпілотників

17:03, 8 мая 2021
Збиті безпілотники використають як докази причетності Росії до війни на Донбасі.
Військові показали фото збитих на Донбасі російських безпілотників
Джерело фото: Facebook/ Операція об'єднаних сил
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українські військові на Донбасі від початку травня збили вже два російські безпілотники, які ворог використовує для дистанційного мінування українських територій або для розвідувальної діяльності.

Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил.

«З початку поточного року відмічається значне збільшення кількості застосування російсько-окупаційними військами безпілотних літальних апаратів. Метою таких дій є проведення повітряної розвідки, видача цілевказань, коригування вогню, дистанційне мінування місцевості, а також скидання вибухових пристроїв», - зазначають військові.

Перший такий випадок стався 3 травня, на Світлодарському напрямку, неподалік селища Новолуганське. Збитий безпілотник був переобладнаний для скидання боєприпасів та здійснення дистанційного мінування. Він містив компоненти, вироблені на підприємствах військового призначення Російської Федерації.

6 травня, на Маріупольському напрямку, поблизу селища ГРАНІТНЕ безпілотник противника, що вів повітряну розвідку, був подавлений засобами РЕБ та збитий вогнем зі стрілецької зброї. Як виявилось, цей БПЛА типу «ТАХІОН», виготовляється ТОВ «Іжмаш – Безпілотні системи» РФ. Він знаходиться на озброєнні сухопутних військ держави-агресора.

Також додають, що зафіксовані факти є прямими та незаперечними доказами російської військової агресії проти України. Вказані БПЛА будуть використані як доказ причетності Росії до військового конфлікту на Сході України.

Також «Судово-юридична газета» писала про попередження розпилення хлору в місці дислокації військових: викрито терористичну групу.

Крім того, ми повідомляли, що накладено арешти на 12 літаків російської авіакомпанії, які порушили порядок в’їзду до Криму.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду