Ціна на електроенергію мала б бути значно вищою відносно поточної – Бойко

15:03, 11 мая 2021
Наразі середня вартість електричної енергії для побутових споживачів становить близько 1,60 грн за кВт-год.
Ціна на електроенергію мала б бути значно вищою відносно поточної – Бойко
Джерело фото: focus.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ринкова ціна електроенергії для населення мала б бути в два рази вищою, ніж нині діюча в розмірі 1,68 грн за кВт-год завдяки урядовим обмеженням на ринку електроенергії.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра енергетики Юрій Бойко.

За його словами, ціна для побутових споживачів мала б бути вже з 1 липня 2019 значно вищою відносно поточної (1,68 грн/кВт-год) та диференційованою залежно від області.

Крім того, Бойко зазначив, що на сьогоднішній день в умовах ринку тариф для населення має бути в два рази вищим нині діючого та відрізнятися в залежності від регіону України.

Станом на сьогодні ціна мала б становити від 2,60-2,96 грн/кВт-год по м. Києву та Дніпропетровській області, до 3,70-4 грн/кВт-год у Івано-Франківській та Луганській областях відповідно (тариф на розподіл на сьогодні найвищий саме в Луганській області і є втричі вищим, ніж в м. Києві) – пише Бойко.

Він відмітив, що після скасування в січні 2021 року дії пільгового тарифу на електрику в розмірі 90 копійок за перші 100 кВт-год, середньозважена ціна на електрику зросла на 32%, з 1,21 грн за кВт-год до 1,60 грн за кВт-год.

Наразі середня вартість електричної енергії для побутових споживачів становить близько 1,60 грн за кВт-год (з урахуванням зонного обліку), з яких тільки транспортна складова (середньозважена) становить 1,51 грн за кВт-год. Таким чином, на безпосередньо електричну енергію залишається тільки 9 копійок», - пояснив заступник міністра.

Він також зазначив, що ціна на електроенергію безпосередньо впливає на розмір платіжки для близько 16,7 млн ​​побутових споживачів і охоплює все населення України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що тарифи на електроенергію можуть раптово вирости.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва