250 тисяч грн хабаря замість майже 1 млн грн податку: ДБР затримало двох податківців

22:30, 12 мая 2021
Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
250 тисяч грн хабаря замість майже 1 млн грн податку: ДБР затримало двох податківців
Джерело фото: dbr.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань затримало двох працівників Головного управління Державної податкової служби України в Закарпатській області, які, діючи за попередньою змовою, вимагали у підприємця неправомірну вигоду за звільнення від сплати значної суми податків.

Начальник відділу та головний державний ревізор-інспектор Головного управління Державної податкової служби України в Закарпатській області вимагали 250 тис. грн від суб’єкта господарської діяльності за звільнення від сплати 980 тис. гривень податку, а також супутніх штрафних санкцій.

12 травня 2021 року, під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 180 тис. гривень, податківців затримано в порядку реалізації ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), а також щодо обрання відносно них запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що на Херсонщині ексоперуповноваженому повідомили про підозру за побиття громадян у відділку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки