«Такого не було в Україні навіть у махрові часи Януковича»: Кличко поскаржився на правоохоронців

12:25, 13 мая 2021
За словами мера столиці, «це якісь нальоти».
«Такого не було в Україні навіть у махрові часи Януковича»: Кличко поскаржився на правоохоронців
Джерело фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці «буквально кошмарять столичну владу». Відповідна заява з’явилась на його сторінці у Facebook.

«Друзі! Що стосується подій навколо міської влади. Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у махрові часи Януковича! Вриваються на комунальні підприємства, додому до їх керівників. Це якісь нальоти!

Тільки за останніх два дні обшуки відбулися в «Київзеленбуді», в КП «Спецжитлофонд», у «Киїавтодорі», в «Київському інституті земельних відносин», «Київміськсвітлі». А також - у департаментах земельних ресурсів і соціальної політики.

Сьогодні зранку увірвалися додому до головного архітектора Києва. Приходили додому і до голови виконкому партії «УДАР». Шукають корупцію?! Як блискавично і масово знайшлися якісь «справи», що не витримують жодної правової критики. Я завжди акцентував на тому, що в нашій роботі нульова толерантність до корупції. І міська влада завжди відкрита і співпрацює в цьому напрямку з правоохоронними органами.

Насправді ж те, що відбувається, – це тиск на столичну владу і придушення місцевого самоврядування. Тиск на мене особисто! І скажу, з чим він пов'язаний. Бо Київ вивчає питання про запровадження виконкомів. - Коли громада й управління містом не залежать від вказівок і волі Банкової.

І цього дуже не хочуть. Не хочуть, щоб Києвом керував мер, обраний киянами, а не призначений центральною владою казачок!

У таких випадках звертаються до гаранта Конституції щодо забезпечення дотримання законності. Але тут зрозуміло, що такі дії схвалені на найвищому рівні.

Я звертаюся до правоохоронних органів. Коли ви виконуєте чиїсь накази і доручення, - злочинні накази, і ви це знаєте, - пам’ятайте, що рано чи пізно доведеться відповідати за законом! Тому не треба так брутально його порушувати.

А тим, хто хоче мене, так би мовити, «потренувати», скажу: я тренувався ще, коли ви в школу ходили. Тому перебуваю у відмінній формі! І підкреслю, я переконаний: такі дії щодо міської влади не залишаться без уваги і оцінки наших міжнародних партнерів. Бо про яку демократію і місцеве самоврядування ми можемо говорити?!

Цей «серіальчик» не покращує імідж України, як європейської держави. Сценарій - непрофесійний, треба коригувати», — йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що прокуратура проводить обшуки у приміщеннях КМДА та приватного підприємства. 

Крім того, у Департаменті соцполітики КМДА проводяться обшуки через розкрадання 13,5 млн грн на закупівлю медвиробів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді