СБУ зацікавлена у співробітництві з США щодо кібербезпеки і боротьби з тероризмом

15:25, 17 мая 2021
Співпраця зі США надає Україні більше можливостей для побудови ефективної системи національної безпеки.
СБУ зацікавлена у співробітництві з США щодо кібербезпеки і боротьби з тероризмом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України зацікавлена у співпраці зі спецслужбами США з низки важливих питань, що стосуються національної безпеки, зокрема кібербезпеки, протидії гібридній війні, боротьби з тероризмом і професійної підготовки співробітників, заявив глава української спецслужби Іван Баканов під час зустрічі з представниками Американської ради зовнішньої політики (AFPC).

За його словами, співпраця зі США надає Україні більше можливостей для побудови ефективної системи національної безпеки, - повідомляють у пресслужбі СБУ.

«Партнерство з США дозволяє більш ефективно захищати нашу державу. А це дуже важливо, коли Україні протистоїть такий потужний ворог, як Росія. І присутність цієї загрози вимагає від нас діяти системно та ефективно», - зазначив Іван Баканов.

Баканов зазначив, що Стратегія національної безпеки визначає для України тільки євроатлантичний вектор. І, на його думку, таке партнерство варто розширювати вже сьогодні.

«Україна прагне отримати статус основного союзника США поза НАТО, а в перспективі – членство в альянсі. На переконання глави СБУ, це сприятиме не лише військовому співробітництву, а й ефективному захисту України від російської агресії та деокупації Донбасу та Криму», - повідомляють у спецслужбі.

Під час зустрічі глава СБУ окреслив напрями співпраці зі США, в яких особливо зацікавлена українська спецслужба, серед яких, зокрема, кібербезпека, протидія гібридній війні, боротьба з тероризмом і професійна підготовка співробітників.

«Крім того, очільник Служби безпеки закликав AFPC сприяти приєднанню України до ініціативи президента США Cyber Flag для колективного захисту держав у кіберпросторі», - наголошують у СБУ.

Американську сторону на зустрічі представляли президент Американської Ради з питань зовнішньої політики Герман Пірчнер, посол США в ОБСЄ у 2019-2021 роках Джеймс Гілмор, колишній заступник постійного представника США в ООН Джон Лернер, директор Центру відносин США-Україна у м. Вашингтон Микола Грицковян, старший науковий співробітник AFPC та колишній заступник помічника президента та керівника апарату Ради національної безпеки США при Білому домі Александр Грей.

Також у СБУ нагадують, що Американська рада з питань зовнішньої політики, створена у 1982 році зі штаб-квартирою у Вашингтоні, є неприбутковою громадською організацією, яка виконує функції аналітичного центру при Конгресі США. Серед міжнародних питань AFPC ґрунтовно досліджує зміни в країнах пострадянського простору, євразійського континенту загалом і надає рекомендації членам Конгресу США.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ повідомила, що РФ збільшила кількість кібератак на Україну.

Крім того, ми писали про те, що що Зеленський відкрив в Україні «Кіберцентр UA 30».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва