Прокуратура вимагає повернути столичній громаді дві квартири у центрі Києва, якими заволоділи шахраї

19:39, 18 мая 2021
Окружною прокуратурою заявлено позов до суду про скасування державної реєстрації права власності на вказану квартиру.
Прокуратура вимагає повернути столичній громаді дві квартири у центрі Києва, якими заволоділи шахраї
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Печерська окружна прокуратура у судовому порядку вимагає повернути столичній громаді дві квартири, які були незаконно відчужені на підставі підроблених документів.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Так, під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні установлено, що шахраї заволоділи 2-х кімнатною квартирою померлої киянки у Печерському районі. Скориставшись тим, що у власниці немає родичів та інших спадкоємців, шахраї підробили від її імені договір дарування, за яким вона начебто відчужила свою квартиру ще у 2009 році, а згодом зареєстрували право власності на неї через державного реєстратора.

З метою відновлення порушених прав територіальної громади окружною прокуратурою заявлено позов до суду про витребування квартири, вартість якої становить близько 2 млн гривень, на користь територіальної громади столиці. У межах кримінального провадження на квартиру накладено арешт з метою недопущення її подальшого незаконного відчуження.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт відносно особи, яка на підставі підроблених документів зареєструвала на себе право власності на квартиру, вже скеровано до суду.

Крім того, окружною прокуратурою в судовому порядку скасовується державна реєстрація права власності на службову квартиру вартістю понад 11 млн гривень.

Установлено, що у 2012 році неприватизовану 4-кімнатну квартиру у новозбудованому будинку в Печерському районі столиці передано у службове користування киянці, яка постійно проживає в квартирі разом із своєю родиною.

Водночас внаслідок шахрайських дій на підставі неіснуючого договору купівлі-продажу вказана квартира в 2019 році була зареєстрована за фізичною особою та внесена до статутного фонду юридичної особи.

З метою відновлення порушених прав територіальної громади окружною прокуратурою заявлено позов до суду про скасування державної реєстрації права власності на вказану квартиру.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ викрила шахраїв, які «продавали» підробку на вакцину Pfizer.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді