Зловживання на «Укрзалізниці»: повідомлено нові підозри у справі

14:40, 20 мая 2021
Посадовці Укрзалізниці вжили узгоджених дій до того, щоб один із постачальників дизельного пального отримав безпідставне підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн гривень.
Зловживання на «Укрзалізниці»: повідомлено нові підозри у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У зловживаннях на «Укрзалізниці» підозрюють колишнього начальника Центру забезпечення виробництва та його підлеглого. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру ексначальнику Центру забезпечення виробництва Укрзалізниці та підлеглому йому начальнику управління у зловживанні службовим становищем, які завдали 103 млн гривень збитків.

Встановлено, що на початку 2017 року посадовці Укрзалізниці вжили узгоджених дій до того, щоб один із постачальників дизельного пального отримав безпідставне підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн гривень.

Більш того, попри наявність діючих попередніх контрактів, які дозволяли Укрзалізниці продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20 % розцінками.

Наряду із вказаними особами про підозру у встановленому законом порядку повідомлено також і організатора цього злочину – високопоставленого представника постачальника дизельного пального, який вже перебуває у міжнародному розшуку у іншій справі, переданій САП і НАБУ до суду у минулому році.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що посадовець Держприкордонслужби за хабар «допомагав» завозити євробляхи в Україну.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва