В Україні дорожчає проїзд: які міста змінили тариф

17:20, 31 мая 2021
З 1 червня у Вінниці подорожчає проїзд у маршрутках, а приватні перевізники перейдуть на безготівкову форму оплати.
В Україні дорожчає проїзд: які міста змінили тариф
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

29 квітня виконком міської ради переглянув тарифи на проїзд у маршрутних таксі – з 1 червня  вартість проїзду у цьому виді громадського транспорту складе 10 грн. Зміна ціни на проїзд у першу чергу викликана здорожчанням усіх складових тарифу.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Крім того, відбулось значне падіння пасажиропотоку (на 62,1%), яке виникло внаслідок запровадження карантинних обмежень через епідемію COVID-19. При цьому перевізники зберігають соціальні зобов’язання та продовжують здійснювати безкоштовні перевезення деяких пільгових категорій населення, а школярів до 6 класу під час навчання – за пів ціни.

Так, з 1 червня на території Вінницької міської територіальної громади тариф на проїзд у маршрутних таксі встановлено у розмірі  10 гривень.  Також затверджено тариф 12 грн за одну поїздку на перевезення пасажирів до приєднаних до Вінниці громад (маршрути № 30А та № 30Б) і на нічному маршруті № 25Н (перевозить пасажирів з 22:00 до 6:00).

Раніше у Миколаєві перевізники ініціювали підняття тарифу на проїзд у маршрутках до 10-12 грн (зараз він складає 5 грн). Як і у Львові, де вартість поїздки в маршрутних таксі за розрахунками перевізників має зрости до 14 грн (наразі 7 грн), а в муніципальному транспорті – до 10 грн. Планують переглянути тариф на проїзд і в маршрутках, і в муніципальному транспорті також у Хмельницькому та Маріуполі. Зокрема, у місті металургів, за розрахунками місцевого ТТУ, собівартість проїзду в муніципальному транспорті складає 16 грн, що вдвічі більше, ніж діючий тариф. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала про подорожчання проїзду в київському метро: названа максимальна вартість.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду