Українським військовим не виплатили майже мільярд гривень

18:31, 7 июня 2021
Заборгованість на 1 січня складала 350,8 млн грн, а на 15 травня – вже 950 млн грн, тобто зросла майже утричі.
Українським військовим не виплатили майже мільярд гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство оборони України заборгувало значні кошти перед підлеглими військовослужбовцями у сумі майже на 1 мільярд гривень. Про це повідомляє видання «Військовий кур’єр».

Видання оприлюднило офіційний документ, який датовано 25 травня 2021 року. Це доповідь Начальнику Генштабу, в якій посадова особа характеризує ситуацію з виплатами додаткових видів грошового забезпечення як критичну.

«Доповідаю, що в Збройних силах України має місце критична ситуація з виплати додаткових видів грошового забезпечення… що спричиняє напруження в військових колективах та сім’ях військовослужбовців», - йдеться у повідомленні. 

Згідно з цією доповіддю заборгованість складала на 1 січня 350,8 млн грн, а на 15 травня вже 950 млн грн, тобто виросла майже утричі.

Генштаб та Командування ЗСУ відповідно до цього документу намагається розв’язувати проблему, але розпорядником коштів є Міноборони.

Зазначається також, що Міністерство оборони «вживає міри щодо збалансованого наближення бюджетних асигнувань» і виділяє на погашення заборгованості всього 322 млн грн з потрібних 940.

Додамо, що ми писали, яку пенсію отримуватимуть українці.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Раніше Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відхилив законопроекти, які стосуються введення загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України