КНУ імені Тараса Шевченка позбавив Олександра Лукашенка звання «Почесний доктор»

16:29, 7 июня 2021
Вчена рада 55 голосами підтримала таке рішення.
КНУ імені Тараса Шевченка позбавив Олександра Лукашенка звання «Почесний доктор»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 7 червня, відбулося чергове засідання Вченої ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка, яка розглянула питання позбавлення Олександра Лукашенка звання Почесний доктор Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Про це повідомляє пресслужба КНУ.

Вчена рада заслухала рішення історико-меморіальної комісії та комісії з гуманітарних питань, які розглянули питання позбавлення Олександра Лукашенка звання Почесного доктора КНУ імені Тараса Шевченка на своїх засіданнях і ухвалили порушити клопотання перед Вченою радою Університету про позбавлення звання Почесного доктора, присвоєне 5 листопада 2009 року Олександрові Лукашенку.

«Підставою для такого рішення стало те, що колишній президент Білорусі, а нині – самопроголошений керівник цієї держави, Олександр Лукашенко впродовж останніх двох років розгорнув масштабну хвилю терору проти опозиції, регулярно наказує застосовувати тортури проти тисяч своїх співгромадян, вдається до актів «повітряного тероризму», публічно зневажає територіальну цілісність України, дозволяє собі обурливі висловлювання на адресу нашої держави та її керівництва. Комісії також підтримали численні звернення університетської спільноти, а також врахували позицію органів державної влади України.

Зважаючи на рішення двох Постійних комісій Вченої ради, на таємне голосування було винесено питання про позбавлення Олександра Лукашенка звання Почесний доктор КНУ імені Тараса Шевченка.

Вчена рада 55 голосами підтримала таке рішення і позбавила Олександра Лукашенка звання Почесний доктор Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Таке рішення не є виявом неповаги до білоруського народу, з яким нас продовжують єднати добросусідські відносини», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Володимир Бугров повідомив, що його затвердили на посаді ректора КНУ імені Тараса Шевченка.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області