На Харківщині затримали продавця гранатомету та РГД-5

04:00, 26 июня 2021
Поліція вилучила боєприпаси.
На Харківщині затримали продавця гранатомету та РГД-5
Джерело фото: npu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Оперативникам управління карного розшуку обласного главку поліції стало відомо, що житель Бериславського району шукає покупця на споряджений гранатомет та бойову ручну гранату. В ході реалізації оперативних заходів поліцейські задокументували протиправну діяльність чоловіка. Наразі він затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Працівникам управління карного розшуку надійшла інформація, що 37-річний мешканець смт Нововоронцовка шукає покупця на боєприпаси, а саме ручний - протитанковий гранатомет та ручну гранату. За даною інформацією слідчим управлінням обласного главку поліції було розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

У рамках досудового розслідування оперативники налагодили із продавцем зв’язок та домовилися про ціну. Бойову протипіхотну наступальну осколкову ручну гранату (РГД-5) із запалом раніше судимий за майнові та наркозлочини громадянин погодився продати за 500 гривень, а гранатомет РПГ-26 – за 2 тисячі гривень.

Протиправні дії правопорушника були задокументовані, а боєприпаси вилучені.

Продавець був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений в умови Херсонського ізолятора тимчасового тримання. Зі слів затриманого, небезпечні предмети він знайшов за селищем кілька місяців тому. Вилучені боєприпаси направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Триває досудове розслідування. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Раді зареєстрували черговий законопроект про легалізацію короткостволів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва