Ввезення пестицидів і спрощення підключення до газових мереж: Рада проводить засідання

13:00, 30 июня 2021
Депутати розглянуть законопроект про правові основи діяльності ДБР №5305.
Ввезення пестицидів і спрощення підключення до газових мереж: Рада проводить засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 30 червня, згідно з порядком денним, відбудеться чергове пленарне засідання п’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Під час засідання ряд законопроектів планується розглянути у другому читанні, серед яких:

- «Про внесення змін до статті 4 Закону України "Про пестициди та агрохімікати" щодо ввезення пестицидів на митну територію України», №2289;

- «Про платіжні послуги», №4364;

- «Про внесення змін до розділу X "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" (щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель)», №3715;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії», № 2553.

У першому читанні планується розглянути законопроекти серед яких:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язковості використання рідкого біопалива (біокомпонентів) у галузі транспорту», №3356-д;

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з постачання окремих видів продукції тваринництва», № 54255425-15425-25425-д;

- «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо спрямування частини коштів програми "Велике будівництво" на ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятках культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності», №55515551-15551-2.

Також заплановані до розгляду ряд законопроектів, що стосуються банківської сфери: щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках; щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків; щодо особливостей набуття Фондом гарантування вкладів фізичних осіб статусу цивільного позивача; щодо набуття акціонерним товариством «Державний ощадний банк України» статусу учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб тощо.

У порядку денному на цей день також розгляд Звіту Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів.


14:02 Головуючий повідомив, що надійшла заява від двох фракцій про реальну перерву. Оскільки до кінця пленарного засідання залишилося менше часу головуючий закрив засідання.


13:57 Верховна Рада 317 голосами прийняла проект Постанови про річний звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів.


13:49 За результатами голосування народні депутати 314 голосами цей законопроект підтримали за основу.


13:44 Альтернативний проект, №5141-1, доповіла народний депутат Анастасія Радіна.

Вона також запропонувала внести зміни до ряду нормативних актів, що спрямовані на вдосконалення роботи Національного агентства та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, реалізації таких активів та підвищення її прозорості, створивши умови для належної взаємодії між Національним агентством, органом досудового розслідування та прокуратурою з метою забезпечення планування перед передачею арештованих в рамках кримінального провадження активів в управління Національним агентством задля ефективного та оперативного управління цими активами з метою збереження та/або збільшення його економічної вартості. Зміни покликані в майбутньому забезпечити взаємодію між учасниками кримінального провадження задля впровадження процедури планування перед арештом в рамках кримінального провадження.

Законопроектом пропонується запровадити можливість прозорої реалізації активів Національним агентством та забезпечити збільшення ефективності управління арештованими в рамках кримінального провадження активами шляхом впровадження процедури планування перед передачею в управління.

Галина Янченко доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №5141.


13:37 Проект Закону про внесення змін до Закону України про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів щодо гарантій прав українських та іноземних інвесторів, №5141, доповіла заступник Голови Комітету з питань антикорупційної політики Галина Янченко.

Вона зазначила, що законопроект покликаний удосконалити існуючу систему управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, яка в деяких напрямках продемонструвала свою неефективність. Недосконалість законодавства, що регулює діяльність Національного агентства, в окремих випадках стала причиною порушення прав громадян та представників бізнесу, в тому числі іноземних інвесторів.

Для усунення існуючих недоліків, а також задля підвищення прозорості роботи АРМА в частині управління активами, необхідно внести зміни як до профільного Закону, так і до ряду інших процесуальних актів, які дозволять удосконалити роботу агентства.

За словами доповідачки, прийняття проекту Закону дозволить підвищити ефективність системи розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, реалізації таких активів, потенційно збільшити надходження до державного бюджету за рахунок, у першу чергу, збільшення надходжень з реалізації активів одержаних від корупційних та інших злочинів.


13:24 За результатами голосування законопроект №5542-1 прийнято за основу 235 голосами «за».


13:18 Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо набуття акціонерним товариством "Державний ощадний банк України" статусу учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, №5542 доповів заступник Міністра фінансів Юрій Драганчук.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев доповів альтернативний законопроект, № 5542-1, та рішення Комітету щодо обох законопроектів.

Обидва законопроектів передбачають включення АТ "Державний ощадний банк України" до системи гарантування вкладів фізичних осіб та набуття ним статусу учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) та скасування державної гарантії на вклади фізичних осіб у АТ "Державний ощадний банк України" після закінчення перехідного періоду, який складає 6 місяців.

Законопроекти визначають правову основу для набуття АТ "Державний ощадний банк України" участі у системі гарантування вкладів фізичних осіб та містять положення, що забезпечують ефективність перехідного періоду банку.

Гетманцев повідомив, що Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу альтернативний проект, №5542-1. Рішення Комітету підтримує Національний банк України.


12:53 Народні депутати виступили в обговоренні і за результатами голосування 293 голосами підтримали законопроект у першому читанні.


12:45 Депутати повторно розглядають у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язковості використання рідкого біопалива (біокомпонентів) у галузі транспорту, 3356-д.

Доопрацьований проект доповів заступник Голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олег Семінський.


12:38  Рада 241 голосом прийняла законопроект у другому читанні і в цілому.


12:30 Депутати після закінчення перерви продовжили розглядати правки до законопроекту №4364.


12:04 Депутати розпочали розглядати правки до проекту Закону про платіжні послуги, №4364.

У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.


11:59 За результатами голосування законопроект 261 голосом «за» прийнято у другому читанні та в цілому.


11:53 Депутати розглянули підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо окремих питань приєднання до газотранспортної або газорозподільної системи, №4578-1.


11:41 Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до статті 128 Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей набуття Фондом гарантування вкладів фізичних осіб статусу цивільного позивача, №4547.


11:30 Законопроект прийнято у другому читанні та в цілому 256 голосами.


11:24 Наразі депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків, №4546.


11:18 За результатами голосування законопроект прийнято у другому читанні та в цілому 279 голосами «за».


11:00 Депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи, №4367.


10:54 За результатами голосування законопроект №2289 291 голосом прийнято у другому читанні і в цілому.


10:48 Депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до статті 4 Закону України "Про пестициди та агрохімікати" щодо ввезення пестицидів на митну територію України, №2289.


10:43 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутата Сергій Шахов.

До порядку денного було внесено зміни щодо порядку розгляду питань та вирішено на початку розглянути проект Закону "Про внесення змін до статті 219 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо розширення повноважень інспекторів з паркування для захисту інтересів осіб з інвалідністю)", №4594.

289 голосами «за» законопроект прийнято за основу.


10:08 Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

Він привітав усіх з перемогою збірної України по футболу на Євро-2020 над збірною Швеції і подякував нашим футболістам, які «зробили учорашній вечір всім».

Наразі депутати виступають з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада збереться на позачергове засідання 1 липня.

Нагадаємо, що Президент вніс у Раду законопроект про великий Державний Герб.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.  

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси