Зловживання при ввезенні вживаних вантажівок на 4,4 млн грн: підозрюються інспектори Київської митниці

13:29, 1 июля 2021
Декларанти умисно занижували строк експлуатації автомобілів з метою ухилення від сплати акцизного податку та податку на додану вартість у розмірах, визначених чинним законодавством, використовуючи підроблені свідоцтва про реєстрацію.
Зловживання при ввезенні вживаних вантажівок на 4,4 млн грн: підозрюються інспектори Київської митниці
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Підозрюються інспектори Київської митниці у зловживанні при ввезенні вживаних вантажівок на 4,4 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Офісу гепрокурора.

За даними слідства, протягом 2018-2020 років державними інспекторами митного посту «Житомир-центральний» Київської митниці Держмитслужби України в ході оформлення митних декларацій про імпорт вживаних вантажівок з Європи умисно не вживалися вичерпні заходи щодо перевірки даних автоматизованої системи митного оформлення стосовно таких транспортних засобів. При цьому декларанти умисно занижували строк експлуатації автомобілів з метою ухилення від сплати акцизного податку та податку на додану вартість у розмірах, визначених чинним законодавством, використовуючи підроблені свідоцтва про реєстрацію.

«Встановлено, що такі «перевірки», проведені стосовно двох суб’єктів господарювання, носили виключно формальний характер та не були спрямовані на встановлення усіх показників для правильного визначення сум, які підлягали сплаті до державного бюджету України. Таким чином, внаслідок невиявлення порушень митних правил державі завдано збитків на 4,4 млн грн у вигляді несплачених податків та платежів», — йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Також перевіряється на причетність до вчинення кримінального правопорушення керівництво митного поста.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Одесі підприємці привласнили понад 11 млн грн під час будівництва військових казарм.

Крім того, ми повідомляли про те, що ДБР викрило корупційну схему посадовців столичної ДПС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва