Як самостійно перевірити, чи маєте ви борги та штрафи: деталі

12:00, 9 июля 2021
За допомогою мобільного застосунку «Дія» можна дізнатись інформацію щодо наявності у вас штрафів та боргів за виконавчими провадженнями і одразу ж сплатити їх в онлайн-режимі.
Як самостійно перевірити, чи маєте ви борги та штрафи: деталі
Джерело фото: 24 канал
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Аби арешт коштів на банківському рахунку не став для вас неприємним сюрпризом – існує кілька платформ, на яких можна самостійно перевірити, чи маєте ви борги.

Одна із них – електронний сервіс державних послуг «Дія», повідомляють у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції.

Так, за допомогою мобільного застосунку «Дія» можна, зокрема, дізнатись інформацію щодо наявності у вас штрафів та боргів за виконавчими провадженнями і одразу ж сплатити їх в онлайн-режимі.

Оплата боргів або штрафів за порушення ПДР відбувається усього в декілька натискань. Для цього треба спершу завантажити застосунок «Дія» на свій телефон.

Зазначається, що для відображення штрафів необхідно завантажити водійське посвідчення до «Дії» за допомогою Електронного кабінету водія.

Далі знайти інформацію щодо наявних боргів чи штрафів у розділі «Послуги/Штрафи за порушення ПДР» та сплатити їх.

При цьому квитанція про сплату зберігається у додатку, її можна завантажити або надіслати на електронну пошту. Після оплати можна відслідкувати зміну статусу штрафу чи боргу за виконавчим провадженням.

У Мін’юсті зауважують, що штраф за порушення ПДР необхідно сплатити протягом 15 нів з дня його винесення.

У разі несплати порушником штрафу протягом цього терміну постанова про адміністративне стягнення надсилається до відділу державної виконавчої служби для виконання у примусовому порядку.

Така цифровізація виконавчих проваджень та штрафів за порушення ПДР надає можливість будь-якій фізичній особі:

  • пересвідчитися у відсутності чи наявності у неї заборгованості;
  • отримати інформацію щодо виконавчого провадження, стороною якого вона є, зокрема щодо природи наявної заборгованості та щодо основних процесуальних дій, вчинених виконавцем;
  • сплатити суму штрафу чи заборгованості в рамках відповідного виконавчого провадження онлайн.

Також «Судово-юридична газета» писала, як депутати пропонують карати за їзду по тротуарах на самокатах: штраф до 850 грн або громадські роботи.

Крім того, ми повідомляли про те, що водіям дозволять заробляти на порушниках ПДР.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді