Нафтогаз реалізував подачу заявки з BankID НБУ на отримання газу за ціною 7,96 грн

18:24, 15 июля 2021
Послугою можуть скористатися клієнти 36 банків в Україні, які є користувачами будь-якого інтернет-банкінгу чи мобільного банкінгу.
Нафтогаз реалізував подачу заявки з BankID НБУ на отримання газу за ціною 7,96 грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Побутові споживачі природного газу відтепер можуть скористатися своїм BankID НБУ для максимально швидкої та зручної ідентифікації на сайті ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» (ГК «Нафтогаз України») — gas.ua. Така можливість стала доступною завдяки інтеграції системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA на онлайн-платформу Газопостачальної компанії. Рішенням можуть скористатися клієнти 36 банків в Україні, які є користувачами будь-якого інтернет-банкінгу чи мобільного банкінгу. Таким чином приєднатися до ГК «Нафтогаз України» стало ще простіше, а всі клієнти постачальника отримуватимуть газ за однією з найвигідніших цін на ринку  7,96 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки) у річному тарифному плані «Фіксований».

Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Нове рішення дозволяє клієнтам під час подачі заявки на приєднання до ГК «Нафтогаз України» пройти процедуру ідентифікації на сайті за кілька секунд, а частину інформації, необхідної для зміни газової компанії, автоматично підвантажити у форму заяви-приєднання після підтвердження відповідного запиту у мобільному застосунку банку або системі інтернет-банкінгу. Окрім цього, використання клієнтом BankID НБУ скасовує вимогу додавати скан довідки РНОКПП (раніше — ІПН, індивідуальний податковий номер) та паспорта у заявку.

Компанія продовжує працювати над спрощенням процесу зміни постачальника. Для прикладу, уже кожен десятий новий клієнт користується Дією для приєднання до ГК «Нафтогаз України» після запуску рішення наприкінці червня. Станом на сьогодні тисячі клієнтів Газопостачальної компанії проходять процедуру зміни постачальника за лічені хвилини без потреби друкувати чи підписувати фізично заявку. Це стало можливим завдяки низці рішень компанії, серед яких реалізація кваліфікованого електронного підпису (КЕП або ЕЦП) на онлайн-платформі компанії gas.ua, інтеграція з Дія та ID.GOV.UA, автоматизація процесу перевірки права власності для нових клієнтів, реалізація обміну даними в електронному форматі з органами соцзахисту.

«Завдяки низці рішень уже сьогодні наші клієнти проходять шлях зміни постачальника за кілька хвилин у повністю безпаперовому форматі, без потреби друкувати, підписувати, відправляти документи чи кудись їхати. Якщо ви користувач Дії чи BankID НБУ і ви офіційно зареєстрований власник житла, у якого є електронний підпис, процес зміни постачальника газу для вас – це кілька натисків на сайті gas.ua. Все максимально зручно та оперативно. Ще рік тому, коли зміна постачальника займала до 90 днів, сервіси, які ми пропонуємо сьогодні, здавалися чимось недосяжним. А сьогодні ми констатуємо, що 88% побутових клієнтів ГК «Нафтогаз України» подали заявку на приєднання онлайн», — наголосив директор ГК «Нафтогаз України» Максим Рабінович.

Як скористатися BankID НБУ під час заповнення заявки

Перейдіть на офіційний сайт ГК «Нафтогаз України» gas.ua у розділ «Стати нашим клієнтом», оберіть варіант подачі заявки «Сайт» та натисніть «Подати заявку». Серед зазначених на сайті способів заповнення заявки оберіть ID.GOV.UA. Система запропонує вам обрати банк, за допомогою BankID НБУ якого ви здійснюватимете ідентифікацію. Після вибору пройдіть авторизацію за процедурою, яку запропонує саме ваш банк. Після цього на вашому смартфоні або в системі інтернет-банкінгу потрібно підтвердити ідентифікацію, надавши доступ до вашої контактної інформації, ваших паспортних даних та РНОКПП (ІПН). Підтвердіть остаточно згоду на передачу та обробку особистих даних на сайті ID.GOV.UA. Після цього на екрані з’явиться ваша заявка на приєднання до газопостачання від ГК «Нафтогаз України» із частково заповненими даними. Доповніть деякі поля необхідною інформацією для зміни постачальника. Щоб завершити процес, натисніть «Сформувати файл заявки» та підпишіть її зручним для вас способом — електронним підписом (КЕП) або від руки. 

Також «Судово-юридична газета» писала, що Рада прийняла закон щодо фінансової стабільності на ринку природного газу.

Додамо, що ми повідомляли, яку відповідальність нестиме споживач за несплату житлово-комунальних послуг.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва