Депутати розглядають законопроект про великий Державний Герб України: трансляція

14:20, 24 августа 2021
На порядку денному позачергової сесії лише одне питання.
Депутати розглядають законопроект про великий Державний Герб України: трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 24 серпня, проходить позачергова сесія Верховної Ради України дев’ятого скликання, скликана на вимогу Президента України Володимира Зеленського.

На порядку денному — розгляд проекту Закону про великий Державний Герб України (реєстр. № 5712).


15:02 Головуючий закрив позачергову сесію Верховної Ради України.


15:00 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков поставив на голосування проект Закону «Про великий Державний Герб України», № 5712.

За результатами голосування за прийняття за основу законопроекту № 5712 проголосували 257 народних депутатів України.


14:57 Під час позачергової сесії виступили народні депутати України. Парламентарії у своїх виступах вітали українців з 30-ю річницею прийняття Акта проголошення Незалежності України. Водночас, вони висловлювали свої думки стосовно винесеного на обговорення проекту Закону «Про великий Державний Герб України».


14:53 Зі співдоповіддю виступив перший заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко, який зазначив, що великий Герб - це важливий символ. Він також підкреслив, що його ухвалення - це вимога Конституції.

За словами Олександра Корнієнка, законопроект внесений з метою законодавчого врегулювання питань опису, порядку використання та правового захисту великого Державного Герба України.

Він повідомив, що Комітет ухвалив рекомендувати Верховній Раді за наслідками розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу та в цілому з техніко-юридичним доопрацюванням.

Представник Комітету також зазначив, що для прийняття законопроекту у першому читанні не потрібна конституційна більшість.


14:48 Головуючий запросив до виступу представника Президента України у Парламенті, першого Заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука.

Представник Президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук зазначив, що законопроект мав доповідати перший Президент України Леонід Кравчук, але не зміг це зробити через хворобу. Він побажав найшвидшого одужання та висловив сподівання, що під час другого читання він зможе взяти участь у засіданні.

«Сьогодні Президент підписав історичний указ про День державності України. Державність – це не лише історія та її тлумачення, а в першу чергу – питання символів. З прийняттям Великого Державного Герба ми зможемо закрити гештальт державних символів. При  цьому тризуб як був так і залишатиметься найбільш вживаним гербом нашої держави».


14:43 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Микола Княжицький, який привітав зі святом Незалежності України і висловився на підтримку Герба України у вигляді тризуба як єдиного для України.


14:25 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, відкриваючи позачергову сесію, повідомив, що вона скликана з огляду на вимогу Президента України та відповідно до частини другої статті 83 Конституції України, частини другої статті 11 Регламенту Верховної Ради.

Головуючий поінформував, що до розгляду народних депутатів пропонується проект Закону «Про великий Державний Герб України» № 5712.

Для участі у позачерговій сесії Верховної Ради дев’ятого скликання зареєструвався 271 народний депутат.


Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада звернеться до ООН, ПАРЄ, ПА НАТО стосовно протидії агресії Російської Федерації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України