Стало відомо, хто роз’яснює процедуру іспитів на визначення рівня володіння державною мовою

20:22, 31 августа 2021
Уповноважені установи, які проводять іспити на рівень володіння державною мовою, не надають роз’яснень щодо оцінювання іспитових робіт претендентів, рішень Комісії щодо встановлення результатів іспиту, процедури подання скарг та оскарження результатів іспиту.
Стало відомо, хто роз’яснює процедуру іспитів на визначення рівня володіння державною мовою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національна комісія зі стандартів державної мови повідомила, хто надає роз’яснення щодо процедури іспиту. Про це йдеться у пресслужбі Комісії.

«Національна комісія зі стандартів державної мови повідомляє, що уповноважені установи (організації), які проводять іспити на рівень володіння державною мовою, не надають роз’яснень щодо оцінювання іспитових робіт претендентів, рішень Комісії щодо встановлення результатів іспиту, процедури подання скарг та оскарження результатів іспиту.

Основне призначення уповноважених установ (організацій) – забезпечити належні матеріально-технічні та організаційні умови для проведення іспитів на визначення рівня володіння державною мовою. Їхній обов’язок –  ідентифікувати претендентів перед початком іспиту та супроводжувати технічно перебіг іспитової сесії.

Усі питання щодо організації та проведення іспитів, а також їхніх результатів слід спрямовувати на офіційні комунікаційні канали Комісії: [email protected], (044) 235-00-30», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала,  хто і як має складати обов’язковий іспит з української мови.

Також відомо, чи потрібно державним службовцям в органах місцевого самоврядування складати іспит на знання державної мови.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва