Що необхідно для проведення тестування ПРРО: пояснення ДПС

19:05, 15 сентября 2021
Проведення тестування ПРРО передбачає низку дій.
Що необхідно для проведення тестування ПРРО: пояснення ДПС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тестування програмних реєстраторів розрахункових операцій можна здійснювати, використовуючи електронні ключі реальних платників, повідомляє пресслужба Головного управління ДПС у Кіровоградській області.

Для проведення такого тестування роботи програмного забезпечення ПРРО необхідно:

1) зареєструвати ПРРО шляхом подання заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (далі – Заява за ф. № 1-ПРРО (J/F 1316602)), яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23 червня 2020 року № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547», за допомогою ключів тестового платника, які можна взяти на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням:

2) сформувати та подати до контролюючого органу Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за ідентифікатором форми J/F139801 (далі – Повідомлення J/F139801) (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО), вказавши у графі 3 «Ідентифікатор ключа суб’єкта» Повідомлення J/F139801 дані з власного (реального) сертифіката ключа;

3) при здійсненні входу за допомогою власного сертифіката ключа необхідно обрати господарську одиницю тестового платника, на яку раніше було подано Заяву за ф. № 1-ПРРО та отримано фіскальний номер ПРРО;

4) обрати касу, на якій буде проводитись тестування.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін підтримав зміни щодо спрощення роботи суб’єктів господарювання з ПРРО.

Також ми розповідали, що депутати пропонують змінити особливості оподаткування ФОПів – не обійшлося без РРО.

Варто зазначити, ми інформували, як посадові особи та працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг притягуються до адміністративної відповідальності.

Крім того, стало відомо, коли податкова може провести перевірку без попередження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва