Україна змінила правила транзитного в’їзду для іноземців

13:10, 16 сентября 2021
Із 20 вересня іноземці та особи без громадянства при в'їзді в Україну з метою транзиту (протягом 48 годин) звільняються від самоізоляції, тестування та встановлення додатку «Вдома».
Україна змінила правила транзитного в’їзду для іноземців
Джерело фото: mukachevo.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна прикордонна служба України повідомила про зміни до порядку перетину кордону. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2021 р. № 954 внесено зміни  до постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236.

Постанова набирає чинності з 20 вересня 2021 року.

Іноземці та особи без громадянства, які в’їжджають в Україну з метою транзиту та мають документи, що підтверджують виїзд з країни протягом 48 годин, звільняються від самоізоляції, встановлення додатка Вдома та проходження тестування в Україні.

Незмінним залишається для всіх іноземних громадян та власників посвідки на тимчасове проживання незалежно від країни прибуття для в'їзду в Україну необхідність мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, виданий страховою компанією, зареєстрованою в Україні, що покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і діє на весь термін перебування в Україні.

Всім іноземним громадянам, власникам посвідки на тимчасове проживання, а також особам без громадянства під час прибуття в Україну потрібно мати один з зазначених документів:

  • документ, що підтверджує отримання однієї чи кількох доз вакцини проти COVID-19, що включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • або іноземний COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 вакцинами, що включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або одужання особи від COVID-19;
  • або негативний результат ПЛР тесту або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, що зроблений не більш як за 72 години до в’їзду.

Довідки про тестування та вакцинацію не вимагаються від дітей до 12 років.

Іноземні громадяни від 18 років, які не пройшли вакцинацію від коронавірусу та перетинають державний кордон на в'їзд, зобов'язані мати негативний результат тесту та встановлювати мобільний додаток для контролю самоізоляції Вдома незалежно від терміну перебування на території України.

Самоізоляція не застосовується, якщо протягом 72 годин з моменту в'їзду пройти ПЛР-тестування або зробити експрес-тест на антиген і отримати негативний результат», — сказано у повідомленні.

Раніше ми розповідали, що в Україні почали діяти нові правила перетину кордону та КПВВ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду