Офіс Генпрокурора: справа співробітників департаменту соцполітики КМДА піде до суду

17:56, 21 сентября 2021
Посадовці підозрюються у привласненні 13,6 млн грн бюджетних коштів, виділених на закупівлю медвиробів з місцевого бюджету.
Офіс Генпрокурора: справа співробітників департаменту соцполітики КМДА піде до суду
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох чинних та чотирьох колишніх посадовців Департаменту соціальної політики КМДА за фактом привласнення 13,6 млн грн бюджетних коштів, виділених на закупівлю медвиробів з місцевого бюджету.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора за матеріалами Київської міської прокуратури.

Розслідуванням встановлено, що упродовж 2017-2019 років посадовці Департаменту соцполітики КМДА, вступивши у змову із службовими особами приватного товариства, уклали ряд договорів на закупівлю засобів особистої гігієни, у тому числі для осіб з обмеженими можливостями, за кошти міського бюджету в межах цільової програми «Турбота. Назустріч киянам».

Закупівлі медвиробів відбулися за цінами, що значно перевищують закупівельну вартість із гранично допустимою торговельно-збутовою надбавкою, яка по окремих товарах становила понад 100 %. Надалі шляхом укладення договорів з товариством учасники злочинної групи привласнили близько 13,6 млн грн міського бюджету.

У межах провадження у травні поточного року правоохоронці провели обшуки у службових приміщеннях та за місцем проживання посадовців Департаменту КМДА, під час яких вилучили фінансові документи та інші докази протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції України.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Києві тривають обшуки у корпорації «Київавтодор», в КП «Київавтошляхміст» та у 10 районних КП ШЕУ.

Крім того, ми повідомляли про облаштування скверу на землі, яку передавали РНБО: у КМДА знову прийшли з обшуками.

Додамо, що посадовців КМДА підозрюють у незаконній передачі землі в центрі Києва.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва