Метро на Троєщину будуватимуть по-іншому: у КМДА повідомили подробиці

16:02, 23 октября 2021
Вже відкрито конкурсні торги.
Метро на Троєщину будуватимуть по-іншому: у КМДА повідомили подробиці
Джерело фото: КМДА
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Згідно з Програмою соціально-економічного розвитку м. Києва на 2021 рік та розпорядженням КМДА № 2108, КП «Київський метрополітен» як замовником виконання робіт оголошені відкриті конкурсні торги на коригування проектної документації на будівництво першої дільниці Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від станції «Глибочицька» до станції «Райдужна». Перша дільниця метро на Троєщину довжиною майже в 11 км включатиме 6 станцій та 2 пересадкових вузли: «Глибочицька», з пересадкою на станцію «Лук’янівська», «Подільська», з пересадкою на станцію «Тараса Шевченка», «Суднобудівна», «Затока Десенка», «Труханів острів», «Райдужна». Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, інформує КМДА.

«Оновлений проект буде відповідати всім сучасним вимогам – від інклюзивності до наявності велосипедних паркінгів не менше, ніж на 50 велопаркувальних місць поряд зі станціями метро. Важливим є і інша вимога – у межах одного з вестибюлів станцій або поряд зі станціями на поверхні будуть запроектовані громадські санітарні вузли. Станції будуть обладнані сучасними інформаційно-навігаційними системами для пасажирів, у тому числі для людей із вадами зору, сучасними тунельними ескалаторами та вантажопасажирськими ліфтами. Також на платформах станцій з’являться табло зворотного відліку часу, що є більш зручним для пасажирів», – розповів Олександр Густєлєв.

Як зазначив заступник голови КМДА, провізна спроможність станцій розрахована на 40,8 тис. пасажирів за годину.

«Відсьогодні (22 жовтня – ред) і до 8 листопада КП «Київський метрополітен» як замовник будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену приймає пропозиції учасників. За результатами аукціону буде визначений переможець, який протягом 7 місяців розробить оновлений проект», – повідомив заступник голови КМДА.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала, що у Києві війна перевізників і КМДА: маршрутники подали в суд через перевірки.

Додамо, що у центрі Києва на тиждень перекриють рух транспорту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва