В МОЗ пояснили, чому влітку не здійснювали заходів боротьби з епідемією коронавірусу

12:41, 23 октября 2021
Голова МОЗ Віктор Ляшко відповів на обвинувачення у неефективній боротьбі з пандемією.
В МОЗ пояснили, чому влітку не здійснювали заходів боротьби з епідемією коронавірусу
Джерело фото: hromadske.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні влітку було зменшено кількість лікарень, які в літній період працювали з вірусними хворими, бо був спад захворюваності. Про це зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, відповідаючи на обвинувачення доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Ольги Голубовської в програмі «Свобода слова Савіка Шустера», яка зазначила, що в літній період влада нічого не зробила для зупинення пандемії, заборгувавши виплати персоналу.

«Система добре підготовлена. Система має межі. І у нас задача не дає перейти цій системі межі... 4,8  млрд грн оплачено національною службою охорони здоров’я України лікарням, які приймали хворих на коронавірусну хворобу. Так, ми зменшили кількість лікарень, які в літній період працювали з вірусними хворими, був спад захворюваності, але ми відкрили лікарні, в яких було заборонено планові госпіталізації, для того щоб надати медичну допомогу тим, хто їх потребував. Зараз бачимо споживання кисню в два-три рази більше, ніж було в пікові періоди весняної хвилі. Система з киснепостачанням справляється», – сказав Віктор Ляшко.

На обвинувачення лікаря у неефективності вакцинації на вокзалах зазначив: «Ми наближаємо пункти щеплення для людей і виводимо пункти щеплення із закладів охорони здоров’я. Оскільки до лікаря приходять із симптомами, бо до лікаря приходять люди і з симптомами, і за вакцинацією».

У свою чергу голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що «всі цивілізовані країни зробили пункти вакцинації поза межами лікарень».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на трьох вокзалах відкриваються центри вакцинації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді