Україна отримала €600 млн макрофінансової допомоги від ЄС

13:39, 25 октября 2021
Виплата є частиною екстреного пакета макрофінансової допомоги.
Україна отримала €600 млн макрофінансової допомоги від ЄС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За підсумками 23-го Саміту Україна – ЄС сьогодні, 25 жовтня, отримано €600 млн макрофінансової допомоги від Євросоюзу. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Він подякував Президенту та віце-президенту Єврокомісії за плідну співпрацю та дієву підтримку реформ.

 

«Транш у 600 млн євро від ЄС — це свідчення позитивної оцінки реформ в Україні. Наша ефективна співпраця з ЄС, МВФ, Світовим банком та іншими міжнародними партнерами дозволяють реалізувати амбітні проекти й продовжити масштабну модернізацію України для зростання економіки та підтримки громадян», — відзначив Денис Шмигаль.

Для отримання макрофінансової допомоги Україна виконала взяті на себе зобов’язання в частині реалізації структурних реформ, зокрема у сфері управління державними фінансами, належного урядування та верховенства права, покращення бізнес-клімату тощо.

Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації «виняткової» п’ятої програми макрофінансової допомоги обсягом до 1,2 млрд євро був укладений між Україною та Європейським Союзом у липні 2020 року. Перший транш в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року.

«Ми вдячні партнерам із Європейського Союзу за тривалу підтримку нашої країни на шляху економічного розвитку та проведення ключових реформ. Українська сторона виконала узгоджені сторонами умови програми макрофінансової допомоги, що дозволило залучити зазначену позику. Ми продовжуємо активну роботу для забезпечення макрофінансової стабільності держави та впровадження структурних реформ», – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив проект постанови «Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2021 році шляхом залучення кредиту від Агентства експортного фінансування Сполученого Королівства». Україна візьме кредит у розмірі £21 млн на придбання ПЛР-тестів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду