Смертельна ДТП в Києві: водієві вручено підозру

13:29, 3 ноября 2021
Правоохоронці затримали 24-річного водія, який збив пішохода та велосипедиста.
Смертельна ДТП в Києві: водієві вручено підозру
Джерело фото: UA.KyivPolice
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві слідчі повідомили про підозру водію, який смертельно травмував велосипедиста. Водію вантажівки загрожує до восьми років позбавлення волі, – повідомляє пресслужба поліції Києва.

Сьогодні, 3 листопада, на регульованому пішохідному переході водій автомобіля «Рено» збив велосипедиста та пішохода. Від отриманих травм перший помер у кареті «швидкої», а пішохід у важкому стані госпіталізований у лікарню.

«Попередньо встановлено, що водій вантажного автомобіля «Рено Мастер», проїхав на заборонений червоний сигнал світлофора та скоїв наїзд на пішохода та велосипедиста, які перетинали проїжджу частину по регульованому пішохідному переході. У результаті власник двоколісного транспортного засобу від отриманих травм помер у кареті швидкої медичної допомоги, а пішохода у тяжкому стані госпіталізували у лікарню», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали 24-річного водія у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчим управлінням столичного главку поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Слідчі за погодженням з Київською міською прокуратурою повідомили водію про підозру та подали клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюють всі обставини та причини цієї смертельної автопригоди.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві поліцейські оштрафували зухвалого водія, який представився «родичем комбата».

Додамо, що ми писали, що має бути в автомобільній аптечці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва