На Дніпропетровщині переправляли за кордон обладнання для військових літаків

18:59, 16 ноября 2021
Правоохоронці перекрили незаконну діяльність.
На Дніпропетровщині переправляли за кордон обладнання для військових літаків
Джерело фото: Офіс Генерального прокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Дніпропетровщині викрито і заблоковано канал незаконного переправлення за кордон обладнання для військових літаків, – повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Слідство встановило, що двоє мешканців Дніпра налагодили канал незаконного вивезення авіаційних агрегатів та комплектуючих до військової техніки до країн близького зарубіжжя – Грузії, Вірменії, Білорусі та інших. Придбаний на території України товар вони переправляли поштою за кордон для потреб підприємств і об’єктів військово-промислового комплексу цих країн.

Товар було перехоплено на одному з постів Київської митниці.

Правоохоронці провели ряд обшуків за місцем мешкання та в гаражних приміщеннях фігурантів, в ході яких вилучено стартер-генератори, плунжерні насоси, клапани, спеціальні фільтри та інше пілотажно-навігаційне електронне обладнання для чутливих вузлів військових літаків. Загалом – понад 200 одиниць комплектуючих для авіаційної техніки. Крім того, вилучено супровідні документи на товари, печатки і штампи, бланки-паспорти на продукцію, електронно-обчислювальну техніку, мобільні телефони тощо.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення громадянам про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ЗСУ використовуватимуть зброю тільки для захисту, – Зеленський.

Додамо, скільки осіб призвуть на строкову військову службу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва