На порталі Дія можна отримати довідку на нерухоме майно

13:58, 1 декабря 2021
Довідка містить усю інформацію про нерухоме майно із чотирьох основних реєстрів.
На порталі Дія можна отримати довідку на нерухоме майно
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що довідку на нерухоме майно можна отримати онлайн на порталі «Дія». Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Вона необхідна для перевірки права на житло чи земельну ділянку, власників та співвласників, наявності вашого майна в реєстрах. Зараз цією послугою користуються понад мільйон людей на рік. Мінцифра спростила та оптимізувала її отримання.

Довідка містить усю інформацію про нерухоме майно із чотирьох основних реєстрів. За тиждень після запуску послуги вже отримали 500 довідок. А також здійснено понад 1 500 безоплатних пошуків.

Як було раніше?

Послуга забезпечувала безоплатний попередній пошук інформації за двома критеріями — даними фізичної особи та даними юридичної особи.

Як послуга працює на порталі «Дія»:

— безоплатний пошук за всіма 5 критеріями. Завдяки цьому люди не замовлятимуть випадково довідку, у якій буде відсутня інформація;

— розширена кількість параметрів, за якими можна здійснити пошук. Наприклад, серія та/або номер паспорта;

— запит опрацьовується протягом 3–5 секунд після її замовлення та довідка буде доступна в розділі «Замовлені документи» на порталі «Дія».

Проект впроваджується за сприяння Програма EGAP, що фінансується урядом Швейцарії та реалізується Фондом "Східна Європа", спільно з Міністерством юстиції України», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Федоров пояснив, чи просто буде користуватися послугами оформлення пенсії у «Дії».

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки