Парламент прийняв закон щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України

14:14, 14 декабря 2021
Допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році відбудеться для участі у багатонаціональних навчаннях.
Парламент прийняв закон щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На пленарному засіданні 14 грудня прийнято Закон «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях». Деталі інформує парламентський портал.

Законом схвалено рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях. Зокрема у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил, багатонаціональному навчанні «Об'єднані Зусилля - 2022», українсько-американському навчанні «Репід Трайдент - 2022», українсько-британському навчанні «Козак Мейс - 2022», багатонаціональному навчанні «Світла Лавина - 2022», українсько-польському навчанні «Сільвер Сейбер - 2022», українсько-американському навчанні «Сі Бриз - 2022», українсько-румунському навчанні «Ріверайн - 2022», багатонаціональному навчанні «Кленова Арка - 2022» та багатонаціональному навчанні «Вікінг - 2022».

Законом передбачено, що фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань на території України та поза її межами у 2022 році, в сумі 106 548,33 тис. гривень (з яких 52 072,59 тис. гривень на території України) планується здійснити в межах асигнувань Міністерства оборони України на 2022 рік за бюджетною програмою «Забезпечення діяльності Збройних Сил України, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни» за напрямами «Підготовка військ, проведення операцій та міжнародних навчань», «Закупівля пально-мастильних матеріалів» та «Квартирно-експлуатаційне забезпечення».

Проект Закону зареєстровано за № 6359.

Раніше в ОП інформували, що Володимир Зеленський вважає позитивним факт розмови Президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена з Президентом Росії Володимиром Путіним, однією з головних тем якої була ситуація на Донбасі та біля кордонів нашої держави.

Крім того, Зеленський прокоментував скупчення російських військ біля українського кордону.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді