КМДА перенесла дату запалення Новорічної ялинки

22:50, 14 декабря 2021
Ялинку на Софійській площі засвітять 18 грудня.
КМДА перенесла дату запалення Новорічної ялинки
Джерело фото: kyivcity.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Цього року вогні на головній ялинці країни засвітять напередодні Дня святого Миколая – 18 грудня. Також цього тижня новорічні локації відкриють на Контрактовій площі та біля Арки дружби народів, – повідомляє пресслужба КМДА.

«Уже сьомий рік поспіль ми робимо новорічні свята в столиці у партнерстві з представниками бізнесу. Цей формат показав себе по-справжньому ефективним. Столична ялинка вже неодноразово входила до найкрасивіших новорічних локацій Європи, при тому що кошти, які виділяються зі столичного бюджету на святкування, зовсім невеликі, навіть у порівнянні з іншими містами України», – заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Як зазначили у Департаменті культури, карантинні обмеження стали новим викликом під час святкування, але дотримання їх – це не примха, а вимога часу.

«Безпека та протиепідемічні заходи – головний пріоритет міста під час святкування. Столична влада зробила все можливе для організації нового формату святкування. Київ – це Європа, а керівництво профільного Департаменту прагне перетворити новорічні святкування в столиці на справжній магніт для іноземців та гостей з регіонів України», – зазначила директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

За словами представниці організаторів святкування на Софійській площі Надії Тутенко, цьогорічна тема головної святкової локації буде присвячена Різдвяній дивоночі, коли народився Ісус Христос, різдвяне дійство буде відтворене по колу у вигляді вертепу. Навколо ялинки можна буде побачити фігури Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів та колядників. Планується, що цей вертеп буде найбільшим у Європі. Новорічне дерево прикрашатимуть понад 20 000 іграшок – червоного та золотого кольорів,  а над ялинкою сяятиме гірлянда у вигляді великого купола.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що не можна дарувати в рік Водяного Тигра.

Додамо, які страви повинні бути на новорічному столі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду