Як оподатковуються ПДВ операції з поліпшення орендованого приміщення

10:31, 23 декабря 2021
При здійсненні невід’ємних поліпшень орендованого майна податкові зобов'язання з ПДВ у орендаря (до передачі таких поліпшень орендодавцю) не виникають.
Як оподатковуються ПДВ операції з поліпшення орендованого приміщення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

При здійсненні невід’ємних поліпшень орендованого майна податкові зобов'язання з ПДВ у орендаря (до передачі таких поліпшень орендодавцю) не виникають. При передачі орендарем орендодавцю поліпшень об’єкта оренди, орендар повинен визначити податкові зобов'язання на дату, визначену відповідно до пункту 187.1 статті 187 розділу V ПКУ, скласти податкову накладну та зареєструвати її в ЄРПН. Деталі розповіли у ГУ ДПС у Вінницькій області

База оподаткування ПДВ за такою операцією визначається згідно з пунктом 188.1 статті 188 розділу V ПКУ, виходячи з договірної вартості постачання поліпшень, яка не повинна бути нижче балансової (залишкової) вартості за даними бухгалтерського обліку, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснюються такі операції (у разі відсутності обліку необоротних активів – виходячи із звичайної ціни).

У разі якщо вартість таких поліпшень не відшкодовується орендарю, а буде зараховуватися в рахунок погашення орендних платежів, то орендодавець на дату настання першої події відповідно до пункту 187.1 статті 187 розділу V ПКУ повинен визначити податкові зобов’язання з ПДВ, скласти податкову накладну та зареєструвати її в ЄРПН. Якщо першою подією є дата складення документа щодо зарахування вартості такого ремонту в рахунок орендної плати, то податкова накладна орендодавцем складається саме на таку дату.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи може нульова декларація бути використана для перевірок та розслідувань.

Також ми розповідали, чи підлягають відображенню в податковій декларації з ПДВ отримані платником податку роялті.

Крім того, ми повідомляли, які юридичні наслідки неподання одноразової декларації тими особами, хто має на це право.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва