Виїзд на обшуки адвокатів Києва здійснюватиме Комітет захисту прав адвокатів НААУ

13:45, 3 февраля 2022
До обрання нового складу Ради адвокатів Києва виїзд на обшуки здійснюватиме Комітет захисту прав адвокатів НААУ.
Виїзд на обшуки адвокатів Києва здійснюватиме Комітет захисту прав адвокатів НААУ
Джерело фото: unba.org.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До моменту обрання повноваженого складу Ради адвокатів міста Києва забезпечення захисту прав адвокатів покладено на Комітет захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ.

Таке рішення ухвалила Рада адвокатів України на засіданні 28 січня 2022 року, передає пресслужба НААУ.

«РАУ доручила Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ сприяти забезпеченню гарантій адвокатської діяльності, захисту професійних та соціальних прав адвокатів з робочим місцем згідно даних ЄРАУ у місті Києві, у тому числі забезпечити присутність членів вказаного Комітету у разі проведення у таких адвокатів обшуку чи огляду житла, іншого володіння адвоката, приміщень, де він здійснює адвокатську діяльність, тимчасового доступу до речей і документів адвоката», — йдеться у повідомленні.

У НААУ нагадали, що згідно із статтею 23 закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» під час проведення обшуку чи огляду житла, іншого володіння адвоката, приміщень, де він здійснює адвокатську діяльність, тимчасового доступу до речей і документів адвоката має бути присутній представник ради адвокатів регіону, крім випадків, передбачених абзацом четвертим цієї частини. Для забезпечення його участі службова особа, яка буде проводити відповідну слідчу дію чи застосовувати захід забезпечення кримінального провадження, завчасно повідомляє про це раду адвокатів регіону за місцем проведення такої процесуальної дії.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що через неповноважність конференція адвокатів Києва не сформувала органи адвокатського самоврядування столиці — рішення РАУ.

Додамо, що адвокатам нагадали про останній день для сплати внесків на 2022 рік.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва