Російські війська планують знищити Софію Київську, — Ткаченко

18:30, 1 марта 2022
Міністр культури вже направ листа до ЮНЕСКО.
Російські війська планують знищити Софію Київську, — Ткаченко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Російські війська збираються знищити Софію Київську. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко на своїй сторінці в Facebook.

«Вони прагнуть знищити всю українську історію, намагаючись привласнити її собі.

Агресія Російської Федерації проти України, що триває вже шостий день, вже спричинила низку військових злочинів - обстріли дитячих закладів, лікарень, житлових масивів, інших цивільних об’єктів Чернігова, Харкова, Києва та багатьох інших міст. Серед них є і пам'ятки культурної спадщини.

Годину тому Міністерство оборони Російської Федерації заявило про намір бомбардувати «об’єкти Служби безпеки України» в центрі української столиці - місті Києві.

Ці злочинні наміри несуть загрозу і людям, і святиням Києва. За кілька десятків метрів від заявленої цілі бомбардування розташовується Собор Святої Софії з мозаїками та фресками 11 століття. Ця унікальна архітектурна пам’ятка включена до Списку об’єктів Світової спадщини. Будь-яка шкода або руйнування собору, завдані росією, стануть непоправною втратою для всього людства.

Вже направили листа до ЮНЕСКО. Закликаємо світову спільноту втрутитися у ситуацію та допомогти порушити мовчання ЮНЕСКО, щоб врятувати Собор Святої Софії від загрози знищення!» — зазначив Ткаченко.

Раніше ми писали, що у Києві окупанти намагалися знищити телевежу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва