Належить Росії: у НАЗК склали список на націоналізацію майна

18:40, 15 марта 2022
«Я впевнений, що це не останній випадок вилучення на користь України майна в держави, яка веде агресивну війну з Україною», – підкреслив Олександр Новіков.
Належить Росії: у НАЗК склали список на націоналізацію майна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК склало список із 21 компаній, якими в Україні володіє Росія, і які будуть націоналізовані, а їхнє майно – примусово вилучене. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» повідомив голова НАЗК Олександр Новіков.

У списку на націоналізацію, сформованому НАЗК, зокрема, «Промінвестбанк» і «Сбєрбанк», «Енергомашспецсталь», «Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України», «Лисичанська нафтова інвестиційна компанія», «Газпром збут Україна», «Южніігіпрогаз», 13-й судноремонтний завод Чорноморського флоту.

«Це ті підприємства, які будуть націоналізовані на користь України відповідно до закону, прийнятого 3 березня. Я впевнений, що це не останній випадок вилучення на користь України майна в держави, яка веде агресивну війну з Україною», – підкреслив Олександр Новіков.

Технічно, за його словами, процес відбуватиметься наступним чином: корпоративні права в цих підприємствах будуть передані державі Україна, і управління буде здійснюватися спеціальним підприємством, визначеним урядом України.

«Фактично, не саме майно буде передаватися, а власність на підприємства, на які оформлено це майно», – пояснив голова НАЗК.

На уточнення, що буде з майном – приватизація чи воно залишиться у державній власності – відповів: «Все залежить від рішення уряду щодо цього майна. Може бути і приватизація. Але я не думаю, що приватизація буде проводитися в умовах війни. Це майно Росії може залишитися в управлінні держави Україна і використано на оборону від загарбницьких дій Росії».

Фінально список з компаній, які мають бути націоналізовані, затверджує Рада національної безпеки та оборони і вводить у дію своїм указом Президент.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва