Затримка з виплатами допомоги ВПО: у Мінсоцполітики пояснили причину

20:10, 26 июня 2022
Стало відомо, чому не виплачується допомога переселенцям.
Затримка з виплатами допомоги ВПО: у Мінсоцполітики пояснили причину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві соціальної політики пояснили, чому не виплачується допомога переселенцям. Про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко у ефірі телемарафону.

Так, затримки з виплатами допомоги ВПО пояснили обмеженістю можливостей місцевої соціальної інфраструктури та нестачею бюджетних коштів.

«Тут є два фактори: по-перше, ці документи (з реєстрації ВПО) можуть бути в обробці. Переміщення відбувалося не рівномірно, і в західних регіонах кількість переміщених осіб більша в порівнянні з кількістю місцевого населення та здатністю інфраструктури. По-друге, бувають випадки, коли нам доводиться пріоритизувати кошти, які ми можемо собі дозволити профінансувати у конкретний день, і тут ми переважно фінансуємо сектор безпеки та оборони», – відповів він на запитання про скарги переселенців на ненадходження допомоги.

При цьому Музиченко запевнив, що соціальні виплати у пріоритеті держави і у будь-якому разі будуть профінансовані у повному обсязі.

Заступник міністра також повідомив про скорочення з травня кількості реєстрованих ВПО. Так, за його словами, якщо у березні-квітні реєстрували 15-40 тис. ВПО на добу, то починаючи з середини травня запит на реєстрацію ВПО зменшився, і сьогодні за день реєструють до 5-10 тис. людей.

Він також наголосив на зміні напрямків потоків переселенців: якщо раніше основне переміщення було з Києва та Київської області, то на сьогодні воно походить переважно зі східних регіонів, а також півдня країни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей