Верховний Суд підтвердив 2 роки позбавлення волі судді з Волині

13:55, 6 июля 2022
ВС постановив залишити без змін ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.
Верховний Суд підтвердив 2 роки позбавлення волі судді з Волині
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 6 липня, Касаційний кримінальний суд Верховного Суду постановив залишити без змін ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 09.02.2022, якою суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області О. Василюка визнано винуватим за ч. 2 ст. 369-2 КК України та засуджено до 2 років позбавлення волі. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

«Таким чином, Верховний Суд погодився з доводами прокурора, відхилив касаційну скаргу сторони захисту та підтвердив законність вироку суду апеляційної інстанції.

Нагадаємо, у лютому 2022 року Апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу прокурора та змінила покарання судді зі штрафу у сумі 25,5 тис. гривень з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки на більш суворе, а саме 2 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки.

Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає», — сказано у повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Апеляційна палата ВАКС ухвалила вирок  судді Ковельського міськрайонного суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва