Кабмин провел заседание: какие решения были приняты 22 ноября

16:53, 22 ноября 2022
Одобрен проект Закона «О внесении изменений в ЗУ «О государственной службе» по внедрению единых подходов в оплате труда государственных служащих на основе классификации должностей».
Кабмин провел заседание: какие решения были приняты 22 ноября
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Во вторник, 22 ноября, Кабинет Министров провел заседание. Какие решения приняты, сообщил представитель КМУ в парламенте Тарас Мельничук.

«Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад». Законопроектом пропонується змінити систему та підходи до регулювання оплати праці в сфері державної служби шляхом запровадження прозорої системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад державної служби, посилення ролі посадового окладу та припинення надмірних необґрунтованих виплат, а також впровадження дієвого механізму оптимізації граничної чисельності працівників державних органів.

Здійснено вихід з Угоди про координаційні органи залізничного транспорту Співдружності Незалежних Держав, вчиненої 14.02.1992 в м. Мінську.

Внесено зміни до постанови КМУ від 29.03.2021 № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України». Передбачено проведення Пенсійним фондом України конкурсу для вибору операторів поштового зв’язку для виплати і доставки пенсій та грошової допомоги протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні. Виключено з переліку учасників конкурсу суб’єктів господарювання, які провадять допоміжну діяльність у сфері фінансових послуг (оброблення та оплата фінансових трансакцій). Продовжено строк виконання АТ «Укрпошта» функцій організації, яка здійснює виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів, до останнього дня місяця, що передує місяцю набрання чинності договором із переможцем конкурсу.

Внесено зміни до ряду постанов КМУ щодо централізованих закупівель лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них задля забезпечення пацієнтів необхідними лікарськими засобами, медичними виробами та модернізації закладів охорони здоров’я. Зокрема, з Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення здійснення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру, виключено положення про необхідність затвердження Міністерством охорони здоров’я номенклатури лікарських засобів, імунобіологічних препаратів (вакцин), медичних виробів та допоміжних засобів до них тощо.

Погоджено утворення державної установи «Національна лабораторія антидопінгового контролю» на базі лабораторії антидопінгового контролю Національного антидопінгового центру з віднесенням зазначеної установи до сфери управління Міністерства молоді та спорту. Затверджено особливості діяльності відповідної державної установи.

Визнано, у зв’язку з врегулюванням на законодавчому рівні питання роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій шляхом викладення в новій редакції статті 102-1 Кодексу законів про працю, такими, що втратили чинність, постанову КМУ від 03.04.1993 № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» та постанову КМУ від 04.03.2015 № 81 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції».

Внесено зміни до постанови КМУ від 11.12.1992 № 698 «Про вдосконалення порядку здійснення службових відряджень за кордон». Виключено пункт 5-1 зазначеної постанови, яким визначались строки звітування про результати навчання державних службовців за кордоном, оскільки він суперечив положенням нової постанови КМУ від 10.09.2022 № 1028 «Про затвердження Положення про організацію професійного навчання державних службовців, керівників державних підприємств, установ, організацій за рахунок міжнародної технічної допомоги та інших форм міжнародного співробітництва».

Погоджено пропозицію Міністерства охорони здоров’я здійснити розподіл (перерозподіл) шприців ін’єкційних стерильних, розчинника для вакцини проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 та контейнерів для збору (утилізації) медичних відходів, закуплених за бюджетною програмою «Проведення вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» у 2021 р., між структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій (для подальшого забезпечення надавачів медичних послуг за програмою медичних гарантій) та між Службою безпеки, Міністерством оборони, МВС, Збройними Силами, Національною гвардією, Національною поліцією, Державним управлінням справами для надання медичної допомоги.

Погоджено пропозицію Міністерства охорони здоров’я здійснити розподіл (перерозподіл) шприців ін’єкційних стерильних, розчинника для вакцини проти гострої респіраторної хвороби COVID-19 та контейнерів для збору (утилізації) медичних відходів, закуплених за бюджетною програмою «Проведення вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» у 2021 р., між структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій (для подальшого забезпечення надавачів медичних послуг за програмою медичних гарантій) та між Службою безпеки, Міністерством оборони, МВС, Збройними Силами, Національною гвардією, Національною поліцією, Державним управлінням справами для надання медичної допомоги.

Погоджено пропозицію Міністерства цифрової трансформації стосовно реалізації до 20 серпня 2024 р. експериментального проекту щодо взаємного визнання електронних довірчих послуг між Україною та Європейським Союзом. Затверджено Порядок проведення експериментального проекту. Визначено адміністратора інформаційно-комунікаційної системи центрального засвідчувального органу - ДП «ДІЯ» відповідальним за технічне та технологічне забезпечення реалізації експериментального проекту.

Внесено зміни до Порядку подання уповноваженими органами управління державним органам приватизації пропозицій щодо включення об’єктів права державної власності до переліку об’єктів, що підлягають приватизації з метою приведення Порядку у відповідність до положень ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави» № 2468-IX. Передбачено, що уповноважені органи управління зобов’язані подавати пропозиції щодо включення об’єктів державної власності до переліку об’єктів, що підлягають приватизації, щокварталу до першого числа місяця, з якого починається квартал. Встановлено, що Фонд державного майна подає Мінекономіки, Мінфіну та Національному банку попередні та уточнені прогнозні показники надходження коштів від приватизації у розрізі включених до переліків об’єктів великої та малої приватизації державної власності, враховуючи прогнозовані обсяги надходження коштів від їх приватизації. Виключено пункт 6 Порядку щодо подання Фондом державного майна щороку до 15 серпня на затвердження Кабінету Міністрів переліку об’єктів великої приватизації, що підлягають приватизації в наступному році.

Затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення спортивних заходів серед ветеранів війни та членів їх сімей. Порядком визначено механізм використання коштів для: організації та проведення всеукраїнських спортивних заходів, інших спортивних заходів, що проводяться в Україні та за кордоном і включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та спортивних змагань на відповідний рік для ветеранів війни та членів їх сімей; організації і забезпечення підготовки національних збірних команд України з числа військовослужбовців, ветеранів війни та осіб, звільнених з військової служби та служби у правоохоронних органах, які зазнали травм, поранень або захворювань під час чи внаслідок виконання службових обов’язків у районі бойових дій, та їх участі в міжнародних спортивних змаганнях.

Внесено зміни до постанов КМУ «Про затвердження Порядку проведення психофізіологічного дослідження із застосуванням поліграфа у Державному бюро розслідувань» від 11.05.2017 № 449 та «Про затвердження Положення про проходження служби особами рядового та начальницького складу Державного бюро розслідувань» від 05.08.2020 № 743. Уточнено порядок проведення психофізіологічного дослідження із застосуванням поліграфа для працівників ДБР та осіб, які претендують на призначення на посади у ДБР. Врегульовано питання щодо зарахування осіб рядового і начальницького складу ДБР у розпорядження Директора ДБР (директора територіального управління ДБР) тощо.

Внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва особливо небезпечних хімічних речовин, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, з метою приведення їх у відповідність до положень ЗУ «Про ліцензування видів господарської діяльності». Ліцензійні умови, серед іншого, доповнено нормами щодо відомостей про доступність місць провадження господарської діяльності з виробництва особливо небезпечних хімічних речовин, перелік яких визначається КМУ, для маломобільних груп населення; строку повідомлення органу ліцензування про всі зміни даних, зазначених у заяві та документах, що додавалися до заяви, але не більше ніж один місяць з дня настання таких змін тощо.

Скасовано, у зв’язку з врегулюванням на законодавчому рівні питання роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій шляхом викладення в новій редакції статті 102-1 Кодексу законів про працю, спільний наказ Міністерства праці, Міністерства юстиції та Міністерства від 28.06.1993 № 43 «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій».

Визнано таким, що втратило чинність розпорядження КМУ «Про затвердження переліку підприємств оборонно-промислового комплексу, на здійснення закупівель товарів, робіт і послуг, на які не поширюється дія Закону України «Про здійснення державних закупівель» від 12.02.2014 № 70», — повідомив Мельничук.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду