ЧВК «Редан» в Киеве: КГВА рассказала об опасной деятельности субкультуры в столице

15:05, 2 марта 2023
Идеология этих движений предполагает защиту собственных интересов из-за физического насилия, отмечают в КГВА.
ЧВК «Редан» в Киеве: КГВА рассказала об опасной деятельности субкультуры в столице
Фото: regionews.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Киевской городской военной администрации рассказали о деятельности молодежной субкультуры под названием ЧВК «Редан» в украинской столице.

Известно, что в последние дни широкий резонанс получили сообщения о молодежных субкультурах ЧВК «Редан». Эти движения из страны-оккупанта быстро распространяются по Украине, в том числе и по Киеву. Они представляют большую опасность для общества.

Далее на языке оригинала. 

«Ідеологія цих рухів передбачає захист власних інтересів через фізичне насильство. Учасники субкультур – переважно підлітки – збираються в організовані групи і влаштовують бійки.

З моменту появи субкультури в України, проводиться заходи для запобігання порушення громадського порядку. Була зібрана та проаналізована інформацію щодо проявів рухів ПВК «РЕДАН» та «Офніків» («ПВК АНТИ-РЕДАН») на території столиці. Дані КМВА на теперішній час: в ході моніторингу соціальних мереж було виявлено 11 груп, з яких 8 «РЕДАН» та 3 «АНТИ-РЕДАН». Чотири з цих груп вже заблоковано. Від 27 лютого виявлено інформацію про 9 організованих масових зборів представників субкультур в Києві.

З метою недопущення порушень громадського порядку та проведенням стабілізаційних заходів загалом майже 250 осіб доставлено до відділків поліції для з’ясування обставин. Практично всі вони неповнолітні.

«В нашій країні триває війна і ворог намагається використати будь-яку можливість аби розколоти суспільство. Колись ворог намагався створити потужну 5-ту колону. Не вдалося.

Тож зараз московити хочуть використати наших дітей, впливати на їхню свідомість. Через соціальні мережі вони створюють закриті групи де підбурюють молодь до масових бійок. Шановні батьки, слідкуйте будь ласка за дітьми. Якщо ви помітили зміни в поведінці дитини або характерні для цього руху знаки на одязі, зверніть, будь ласка, на це увагу. Такі субкультури несуть величезну небезпеку для ваших синів і доньок. Навіть – ризик для життя. Не дозволяйте ворогові впливати на наших дітей! Ми, як влада, зі свого боку докладемо максимум зусиль аби не дати агресору реалізувати свої психологічні операції! Лише разом ми зможемо вберегти нашу молодь! Адже за їхнє майбутнє зараз віддають своє життя наші оборонці!», — начальник КМВА Сергій Попко.

Довідка до ознайомлення:

ПВК «Редан» – це новий напрямок молодіжної субкультури. Виступає за свободу вибору індивідуального стилю та засуджує насильство з боку «Офніків». Члени цього руху для самоідентифікації використовують символіку павука, цифру «4», носять довге волосся та одягаються у вільний одяг. На своїх сторінках соцмереж активно висловлюється позиція щодо утиску за їхній стиль одягу, зачіски, де внаслідок цього засуджуються так звані «офніки», які застосовуються фізичну силу та провокують бійки. Рух ПВК «РЕДАН» виник в рф, в результаті першої бійки в москві загинуло двоє підлітків. Саме з країни-агресора субкультура поширилася на територію України. Перший задокументований прояв на території України - 25.02.2023 у м. Полтава.

Рух «Офніків / ПВК АНТИ-РЕДАН». Представники субкультури, які обожнюють культ грубої сили і вважають за краще будь-які питання вирішувати бійкою), скінхедів, «неросійських» (особи не слов’янської зовнішності) та інших подібних груп. Часто підтримують ідеологію нацизму. Закликають відшукувати «РЕДАНІВ» для побиття. На своїх сторінках соцмереж закликають збиратися у великі групи, з разом ходити по місту, виловлювати та бити людей у кофтах з павуками та цифрами 4, картатих штанах та з довгим волоссям», — сказано в КГВА. 

Напомним, что 1 марта участники движения ЧВК «Редан» собрались под одним из ТРЦ в Подольском районе столицы.

Также в Одессе и Харькове предотвратили массовые драки подростков из ЧВК «Редан».

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді