«Слуги народу» коментують нові податки для громадян і бізнесу на фоні податкової амністії

09:31, 1 июля 2021
Чи варто чекати перевірок податківців після вступу в силу податкової амністії та чи підвищаться ціни на житло через проект Кабміну 5600.
«Слуги народу»  коментують нові податки для громадян і бізнесу на фоні податкової амністії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада готується 1 липня розглянути урядовий законопроект 5600, який підвищує податки для бізнесу, збільшує штрафи і забороняє виїзд за кордон підприємцям, які мають податковий борг.

Також він передбачає збільшення податку з продажу нерухомості – 18% з третього продажу квартири.

Окрім того, як відомо, 15 червня Верховна Рада схвалила закон про податкову амністію, ініціатором якого виступив Президент Зеленський.

Як визначено новим законом, якщо ви не подаєте так звану «нульову декларацію», буде вважатися, що ви маєте до 400 тис. грн, квартири площею до 120 кв. м, будинок – до 240 кв. м, нежитлову некомерційну нерухомість 60 кв. м, автомобіль середньоринкової вартістю не більше 400 тис. грн з об'ємом двигуна не більше 3 літрів, земельну ділянку в розмірі безкоштовної передачі. Що стосується законності придбання всього, що більше зазначених вище нормативів, то тут у подальшому можуть виникнути питання.

Чи варто очікувати санкцій з боку податкової та чи підвищаться ціни на житло, у депутатів дізнавалося Право ТВ.

Коментують депутати з фракції «Слуга народу» Сергій Гривко, Олександр Бакумов, Олександр Качура, Данило Гетманцев, Віталій Безгін, Галина Янченко, Євгеній Брагар.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду