Віддати Крим та відмовитися від НАТО: Трамп вважає, що Україна могла б таким чином уникнути війни

10:09, 2 серпня 2022
Колишній очільник Білого дому заявив, що для уникнення війни Україна мала відмовитися від Криму і вступу в НАТО.
Віддати Крим та відмовитися від НАТО: Трамп вважає, що Україна могла б таким чином уникнути війни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

45-й президент США Дональд Трамп заявив, що «для уникнення війни Україна мала відмовитися від Криму і НАТО». Про це він розповів в ефірі подкасту The Clay Travis & Buck Sexton Show.

«Він (Путін) не зміг би цього зробити (напасти на Україну), якби був я. Він би цього не зробив. Щонайменше вони (Україна) мали б укласти угоду. Вони могли б відмовитися від Криму. Могли б щось зробити з НАТО: «Гаразд, ми не будемо приєднуватися до НАТО», і мали б країну, бо, я вважаю, Путін хотів укласти угоду», – сказав він.

«А тепер я не думаю, що він (Путін) хоче укладати угоду. Я думаю, що укласти угоду набагато важче. Він все там (в Україні) бомбить. Ну тобто, він захопить там усе. І вкрай, вкрай сумно дивитися, що відбувається з Україною. Дуже, дуже сумно», – вважає Трамп.

Республіканець повторив свою тезу про те, що накопичення Росією військ біля кордону з Україною було «відмінною переговорною» тактикою, а завдані російськими військами руйнування і тисячі смертей можна було б попередити.

«Ті будівлі, які повністю згоріли, усі ці мертві люди. Втратили багато людей. Можна було досягти угоди. Того всього не повинно було статися. Але якщо цьому судилося статися, це можна було вирішити. І він (Путін) перекинув 200 тисяч військових до кордону для переговорів, і він не зміг укласти угоду – і тепер я не впевнений, що ви вже можете легко укласти угоду», – додав він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду