ФБР знайшло у будинку Дональда Трампа 11 комплектів секретних документів, — The Wall Street Journal

12:25, 13 серпня 2022
Слідство отримало чотири комплекти документів під грифом «цілком таємно», три комплекти секретних документів та комплекти конфіденційних документів.
ФБР знайшло у будинку Дональда Трампа 11 комплектів секретних документів, — The Wall Street Journal
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Агенти Федерального бюро розслідувань США вилучили 11 комплектів секретних документів під час обшуків у маєтку 45-го президента США Дональда Трампа у Мар-а-Лаго. Про це повідомляє видання WSJ з посиланням на проаналізований список документів.

У списку значаться, зокрема, документи під грифом «цілком таємно», доступ до яких, зазначає WSJ, можливий лише у спеціальних державних установах.

Зокрема, слідство отримало чотири комплекти документів під грифом «цілком таємно», три комплекти секретних документів та комплекти конфіденційних документів. Поки що невідомо більш детальної інформації про зміст цих документів.

Загалом агенти ФБР вилучили близько 20 коробок із речами, папками з фотографіями, рукописну записку, указ про помилування союзника Трампа Роджера Стоуна та профайл «президента Франції».

Адвокати Трампа стверджують, що колишній президент до того, як залишив Білий дім, у межах своїх повноважень розсекретив знайдені документи. Сам Трамп заявив, що агентам ФБР «не було жодної необхідності» вилучати розсекречені документи: бюро могло отримати їх у будь-який час, «не граючи в політику і не вдираючись у Мар-а-Лаго».

The Washington Post повідомляє, що, за даними джерел, серед речей, які агенти ФБР шукали під час обшуку в резиденції Трампа, були секретні документи щодо ядерної зброї. Чи знайшли такі документи, невідомо. Трамп, коментуючи публікацію WP, заявив, що питання про ядерну зброю — це містифікація.

Раніше ми писали, що ккспрезидент США Дональд Трамп заявив, що він не даватиме свідчень у рамках розслідування у справі про фінансові махінації, яку веде проти нього прокуратура Нью-Йорка.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва