Трамп на допиті у прокурора штату Нью-Йорк послався на П'яту поправку до Конституції США 400 разів

10:56, 11 серпня 2022
Дональд Трамп відмовився давати свідчення у справі про фінансові махінації.
Трамп на допиті у прокурора штату Нью-Йорк послався на П'яту поправку до Конституції США 400 разів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що він не даватиме свідчень у рамках розслідування у справі про фінансові махінації, яку веде проти нього прокуратура Нью-Йорка. Про це повідомляє New York Times.

Протягом кількох годин під присягою Трамп сидів навпроти генерального прокурора штату Нью-Йорк Летиції Джеймс, відповідаючи на кожне запитання, поставлене її слідчими, повторюючи фразу «та сама відповідь» знову і знову.

Після того, як його спитали, як його звуть, колишній президент зачитав свою заяву. У заяві він назвав пані Джеймс, яка сиділа за кілька футів від нього, «прокурором-ренегатом».

Прочитавши заяву, Трамп почав повторювати слова «та сама відповідь». Це була «та сама відповідь», поки адвокати не перервалися на обід. Загалом він вимовив ці слова понад 400 разів, розповіли співрозмовники видання, знайомі із допитом.

Допит був значно коротшим, ніж у його дочки Іванки Трамп, яка не припиняла відповідати на запитання до вечора, коли її допитували кількома днями раніше.

«Я відмовляюся відповідати на запитання на підставі прав та привілеїв, які дано кожному громадянину американською Конституцією»,— написав пан Трамп у запущеній ним соцмережі Truth Social. П’ята поправка до Конституції США дає право громадянам не свідчити проти себе. «Колись я запитав: "Навіщо використовувати п'яту поправку, якщо ти невинний". Тепер я знаю відповідь на це запитання. Коли твоя сім'я, твоя компанія і всі люди навколо тебе стають мішенню безпідставного, політично вмотивованого полювання на відьом... у тебе немає вибору»,— йдеться у заяві Трампа.

Розслідування торкається групи компаній Trump Organization, що належить Трампу. На думку слідства, вона маніпулювала фінансовою звітністю, завищувала або занижувала вартість нерухомості, що належить їй, для отримання податкових пільг, вигідніших кредитів, а також зручніших умов страхових тарифів.

8 серпня ФБР без попередження провело обшук у резиденції Трампа у Флориді. Він назвав це «атакою системи правосуддя та радикальних лівих демократів».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Наталя Мамченко

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва