Обмеження на ціну нафти, розширення списку підсанкційних осіб: Єврокомісія представила 8-й пакет санкцій проти РФ

18:23, 28 вересня 2022
Єврокомісія також пропонує додаткову заборону на надання європейських послуг Росії та заборону громадян ЄС обіймати посади у державних російських компаніях.
Обмеження на ціну нафти, розширення списку підсанкційних осіб: Єврокомісія представила 8-й пакет санкцій проти РФ
Фото: ukrinform.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Єврокомісія оприлюднила пропозиції 8-го пакету санкцій для Росії через ескалацію війни в Україні. Про це повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Росія вивела ескалацію вторгнення в Україну на новий рівень. Псевдореферендум, організований на територіях, окупованих Росією, є незаконною спробою захопити землю та змінити міжнародні кордони силою. Мобілізація та погрози Путіна використовувати атомну зброю – подальший крок на шляху ескалації. Ми не приймаємо псевдореферендум і будь-якого виду анексії в Україні, і ми віддані тому, щоб Кремль заплатив за цю подальшу ескалацію. Сьогодні ми пропонуємо новий пакет санкцій, що кусаються, проти Росії. Перша частина стосується переліку осіб та компаній», - оголосила фон дер Ляєн підстави для нового пакету санкцій.

За словами президента Єврокомісії, друга частина санкцій стосується обмежень у сфері торгівлі. «Ми ізолюємо та вдаримо по російській економіці ще більше. Ми пропонуємо нову заборону на російські товари, що не дозволить їм зайти на європейський ринок і спричинить втрату додаткових 7 млрд євро доходів», - деталізувала вона.

Окрім того, Єврокомісія пропонує розширити список товарів, які більше не зможуть експортувати до Росії. «Мета - зробити так, щоб не допустити військовий комплекс Кремля до ключових технологій», - продовжила фон дер Ляйєн. Як приклад вона сказала, що це включає «додаткові авіаційні предмети або електронні складові та конкретні хімічні речовини». «Ця нова заборона у сфері торгівлі додатково послабить російську економічну основу та послабить її можливості модернізуватися», - додала президент Єврокомісії.

Крім того, Єврокомісія пропонує додаткову заборону на надання європейських послуг Росії та заборону громадян ЄС обіймати посади у державних російських компаніях. «Росія не повинна вигравати від європейських знань та досвіду», - переконана вона.

Фон дер Ляйєн також повідомила, що ЄК пропонує «законодавчу основу для запровадження цінової стелі на російську нафту».

Раніше ми писали, що Жозеп Боррель заявив, що ЄС не визнає незаконних референдумів і попередив РФ про санкції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду