Колишні інвестори ЮКОСу закликали суд Лондона відновити справу про арешт активів РФ у Британії

15:17, 12 жовтня 2022
Ексакціонери російської компанії хочуть домогтися виплати компенсації $50 млрд.
Колишні інвестори ЮКОСу закликали суд Лондона відновити справу про арешт активів РФ у Британії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Екс-акціонери російської компанії ЮКОС закликають Високий суд Лондона відновити справу за їх позовом із вимогою заарештувати активи РФ у Великій Британії, щоб домогтися виплати компенсації $50 млрд, передає видання Financial Times.

У липні 2014 року постійна палата третейського суду в Гаазі зобов'язала Росію виплатити $50 млрд трьом компаніям — Hulley Enterprises, Veteran Petroleum та Yukos Universal (усі входили до Group Menatep Limited та були акціонерами ЮКОСу, оголошеного банкрутом у 2006 році). Суд тоді ухвалив, що у справі ЮКОСу РФ порушила Енергетичну хартію і в 2004 році де-факто експропріювала нафтову компанію у її законних власників.

Після цього рішення ексакціонери ЮКОСу подали позов до суду Лондона у спробі заарештувати активи, пов'язані з російською державою, але справу було відкладено.

Наразі колишні акціонери ЮКОСу просять відновити справу, оскільки санкції, запроваджені Великою Британією щодо російських фізичних та юридичних осіб, роблять «реальним ризик зниження вартості активів Російської Федерації в країні з часом», заявив їх представник Джонатан Кроу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України